14/10/2018 | Yazar: Gözde Demirbilek

Yerel Yönetimler Aktivizm Okulu’nun ikinci günü cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği temelli ayrımcılıkla yerel yönetimlerde mücadeleye dair politika belgesinin incelenmesiyle sona erdi.

Yerel yönetimlerden ayrımcılıkla mücadele için ne talep ediyoruz? Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Yerel Yönetimler Aktivizm Okulu’nun ikinci günü cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği temelli ayrımcılıkla yerel yönetimlerde mücadeleye dair politika belgesinin incelenmesiyle sona erdi.

Aktivizm Okulu’nun ikinci günü ikinci günü Özge Kelekçi ve Kaos GL Derneği’nden Yıldız Tar’ın “Uluslararası iyi örnekler: Kim, nerede, ne yapıyor?” sunumuyla başladı. Dernek’ten Murat Köylü’nün “Uluslararası alanda yerel yönetimler” sunumuyla devam etti. Üçüncü oturumda Kadın Aile Hizmetleri Müdürlüğü Eşitlik ve Farkındalık Bürosu Sorumlusu Dide Tayfur, yerel yönetimler ve iletişim üzerine sunum yaparken günün son oturumunda Murat Köylü, cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği temelli ayrımcılıkla yerel yönetimlerde mücadeleye dair politika belgesini inceleyerek uluslararası alanda iyi örneklere değindi.

Köylü, Kaos GL Derneği’nin “Cinsel Yönelim Ve Cinsiyet Kimliği Temelli Ayrımcılıkla Yerel Yönetimlerde Mücadeleye Dair Politika Belgesi Ve Uluslararası İyi Örnekler” yayını üzerinden yaptığı sunuma yönetime katılım, insan haklarını destekleme ve ayrımcılıkla mücadele için talep edilen politikaları anlattı.

“Yönetime katılım açısından diyalogu, söz hakkını, kamu – sivil toplum işbirliğini ve kolaylaştırıcılığı talep ediyoruz. Cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği konularında çalışan sivil toplum kuruluşlarıyla çalışmanın LGBT (yayının basıldığı dönemde kullanılan kısaltma) yurttaşlar ve örgütler için önemli olduğunu düşünüyoruz.”  

“Bu belgeyle, insan haklarını destekleme konusunda fiziksel olanaklar için sivil topluma destek, mevcut ağları da desteklemek koşuluyla ağ kurma ve çalışma hayatı için LGBT çalışanlara herkesle eşit fırsat tanınması için politika geliştirilmesi ve bunun beyan edilmesini, belediyeye ait sosyal mekanizmaların LGBT yurttaşlar için elverişli hâle getirilmesini istemiştik.”

“Ayrımcılıkla mücadele içinse mevzuat ve politika istediğimizi söyledik. Eşit ve etik komisyonlarda olması gerekiyor. Kurum içi eğitimlerle personeller için farkındalık çalışmaları ile LGBT başvurucuların mağdur olmasını önlenmek önemli. Kamuoyunun bilgilendirilmesini ve bu politikaları yaygınlaştırılmasını talep ediyoruz.”

“Cinsel Yönelim Ve Cinsiyet Kimliği Temelli Ayrımcılıkla Yerel Yönetimlerde Mücadeleye Dair Politika Belgesi Ve Uluslararası İyi Örnekler” yayınına buradan ulaşabilirsiniz.

Yerel Yönetimler Aktivizm Okulu, yarın gerçekleşecek “Birlikte Nasıl hareket Edebiliriz?” forumuyla sona erecek.

İlgili haberler:

Kaos GL Aktivizm Okulu 2: Yerel Yönetimler

LGBTİ+ örgütleri yerel yönetimlerle ilk iletişimi nasıl kuruyor?

LGBTİ+ örgütleri ve yerel yönetimler birlikte nasıl çalışıyor?

LGBTİ+’lar yerel yönetimlerden neyi nasıl talep edebilir?

“Benim belediyem” diyebilmek için: Katılım, insan hakları ve ayrımcılıkla mücadele

Uluslararası alanda ve Türkiye’de LGBTİ+’lar için iyi yerel yönetim örnekleri neler?

“Sivil toplumun katılımı belediyeleri geliştiriyor”

 


Etiketler: insan hakları, kent hakkı
nefret