03/07/2007 | Yazar: Umut Güner

‘Eşcinsel Onur Haftası’ etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Yersiz Yurtsuz Eşcinseller” başlıklı oturumda Türkiye ve Almanya’daki deneyimler konuşuldu.

‘Eşcinsel Onur Haftası’ etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Yersiz Yurtsuz Eşcinseller” başlıklı oturumda Türkiye ve Almanya’daki deneyimler konuşuldu. Oturumun moderatörü Umut Güner’in haberi.

‘Eşcinsel Onur Haftası 2007’ etkinlikleri kapsamında, “Yersiz Yurtsuz Eşcinseller” başlıklı bir oturum düzenlendi. Oturuma Lambdaistanbul’dan Eylem Çağdaş, Helsinki Yurttaşlar Derneğinden Cenk Soyer, GLAD Derneğinden İpek İpekçioğlu konuşmacı olarak katıldı.

Eylem Çağdaş, “iç göç” konusuna değindi ve özellikle travesti ve transeksüellerin cinsiyet kimliklerinden dolayı göç etmek zorunda kalmalarının nedenlerini sorgulattı.

Helsinki Yurttaşlar Derneği Mülteci Programından Cenk Soyer, Türkiye’deki mülteci mevzuatı hakkında bilgi verdi. Ve özelde LGBTT mültecilerin karşılaştıkları sorunlardan söz etti.

GLAD Derneğinden İpek İpekçioğlu ise, Almanya’da göçmen eşcinsellerin sorunlarını anlattı ve göçmen eşcinsellerin hem Almanya toplumu hem de Alman eşcinseller tarafından uğradıkları ayrımcı tutum ve davranışlara karşı GLAD derneği olarak nasıl mücadele ettiklerinin altını çizdi.


Etiketler: insan hakları, mülteci
nefret