25/04/2023 | Yazar: Kaos GL

Partisinin bahar şenliğinde konuşan Yeşil Sol İstanbul milletvekili adayı Özgül Saki, “LGBTİ+’ların siyasi sözlerini ve öznelerini her yerde görmek için mücadelemizi sürdürüyoruz!” dedi.

Yeşil Sol adayı Özgül Saki: LGBTİ+’ların varoluşlarına yönelik nefret politikalarına isyandayız! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Yeşil Sol Parti İstanbul adayları 23 Nisan’da Yoğurtçu Parkında yapılan Yeşil Sol Parti Bahar Şenliğine katıldı. Burada coşkulu bir kalabalığa konuşan Yeşil Sol Parti’den milletvekili adayı sosyalist feminist Özgül Saki, Yoğurtçu Parkı’nın sınıf mücadelesi ve feminist mücadele açısından önemine değindi:

“15-16 Haziran 1970 direnişinde işçilerin önü askerler tarafından Yoğurtçuda kesildi. 17 Mayıs 1987 Dayağa Karşı Dayanışma Yürüyüşü Yoğurtçuda yapıldı. Bahar şenliğimizi sınıf mücadelesi ve feminist mücadele için tarihsel önem taşıyan bu parkta gerçekleştirdik. Mücadele sürüyor!”

“Patriyarkal kapitalizme yönelik isyanımız yalnızca sistem kurumlarına özgü değil” diyen Saki, kendi örgütlerinde de cinsiyetçiliğe, homofobiye, transfobiye karşı mücadeleden vazgeçmediklerini vurguladı.

Saki, iktidarın LGBTİ+ düşmanı politikalarını ise şu sözlerle eleştirdi:

“AKP-MHP iktidarının “makbul kadın” dayatmasına, İstanbul Sözleşmesi ve 6284’e yönelik kadın düşmanı saldırılarına ve LGBTİ+’ların varoluşlarına yönelik nefret politikalarına isyandayız. LGBTİ+’ların siyasi sözlerini ve öznelerini her yerde görmek için mücadelemizi sürdürüyoruz!”


Video Haber İkon  İlgili Video:


Etiketler: insan hakları, kadın, nefret suçları, çalışma hayatı, aile, siyaset, tarihimizden
İstihdam