31/03/2011 | Yazar: KAOS GL

4. Yeşilçam Sinema Ödüllerine "Çoğunluk" damgasını vurdu.

Yeşilçam'ın da En İyisi
4. Yeşilçam Sinema Ödüllerine "Çoğunluk" damgasını vurdu. En İyi Film ve En İyi Senaryo da dahil olmak üzere dört dalda ödül kazanan Çoğunluk'un yapımcısı Sevilay Demirci'nin, ödülü tutuklu gazeteciler Ahmet Şık ve Nedim Şener için aldığını söylemesi salonda coşkuyla alkışlandı.
Çoğunluk ve Av Mevsimi'ne Dörder Ödül
Yönetmenliğini Seren Yüce'nin yaptığı "Çoğunluk", En İyi Film, En İyi Senaryo En İyi İlk Film ve En İyi Genç Yetenek dallarında ödül alırken, Yavuz Turgul'un "Av Mevsimi" ise En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Görüntü Yönetmeni, En İyi Yardımcı Erkek ve Kadın Oyuncu ödüllerine layık görüldü.
Yönetmenliğini Reha Erdem'in yaptığı "Cosmos", En İyi Yönetmen Ödülü'nün yanı sıra En İyi Kurgu Ödülü'nün de sahibi oldu.
 
"Çoğunluk"la yükselen ses Sevil Demirci oldu
Toplam dört ödül alan "Çoğunluk" filminin yapımcısı Sevil Demirci, En İyi İlk Film Ödülü'nü almak için sahneye çıktığında, ödülü Ergenekon operasyonu kapsamında tutuklanan gazeteciler Ahmet Şık ve Nedim Şener için aldıklarını vurguladı.
Demirci, konuşmasında yayınlanmamış kitapların yasaklandığı zor günleri yaşadığımızı söyledi ve sözlerine şöyle devam etti:
"Sinemamızın, hayatın her alanına değdiği ve dokunulmayan konulara dokunduğu bu günlerde fikir özgürlüğü üzerindeki baskıyı tedirgin edici buluyoruz. Arkadaşlarımız Ahmet Şık ve Nedim Şener'in adlarını anmak ve yanlarında olduğumuzu söylemek istiyoruz."
Ödül törenini düzenleyen TÜRSAK Başkanı Engin Yiğitgil'in bir kadını yaralamaya teşebbüs ve hakaretten dolayı 13,5 ay hapis cezasına çarptırılması nedeniyle tartışma konusu olan törende, "En iyi Film" ödülünü almak için bir kez daha sahneye çıkan Sevil Demirci, bu ödülü de, "Dünyada ve Türkiye'de şiddet gören bütün kadınlar için" sözleriyle kaldırdı.
Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen törende ödül alan yapıtlar şöyle sıralandı:
 
Kültür Sanat Hizmet Ödülleri: Nebahat Çehre, İzzet Günay, Göksel Arsoy 
Yeşilçam Onur Ödülü: Türker İnanoğlu 
En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu: Okan Yalabık / Av Mevsimi
En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu: Melisa Sözen / Av Mevsimi
En İyi Genç Yetenek: Esme Marda / Çoğunluk 
En İyi İlk Film: Çoğunluk 
En İyi Sanat Yönetmeni: Hakan Yarkın / Yahşi Batı
En İyi Kurgu: Reha Erdem / Cosmos
En İyi Müzik: Selim Demirdelen / Kavşak
En İyi Görüntü Yönetmeni: Uğur İçbak / Av Mevsimi
En İyi Erkek Oyuncu: Cem Yılmaz / Av Mevsimi
En İyi Kadın Oyuncu: Demet Akbağ / Eyvah Eyvah
En İyi Senaryo: Seren Yüce / Çoğunluk
En İyi Yönetmen: Reha Erdem / Cosmos
En İyi Film: Çoğunluk


Etiketler: kültür sanat
nefret