11/03/2009 | Yazar: Kaos GL

Yeşiller Partisi, transseksüel Ebru'nun öldürülmesiyle ilgili bugün bir basın açıklaması yaptı: Acımız büyük, üzgünüz! 

Yeşiller Partisi, transseksüel Ebru'nun öldürülmesiyle ilgili bugün bir basın açıklaması yaptı: Acımız büyük, üzgünüz! 

Yeşiller Partisi’nin İstanbul’da işlenen cinayetle ilgili yaptığı açıklama şöyle: ‘Türkiye’de gerçekleşen nefret cinayetlerine bir yenisi daha eklendi. Transseksüel arkadaşımız Ebru evinde ölü bulundu. Bu cinayet bir ilk değil, hepimiz biliyoruz. Bunun sorumlusu farklılıkları ötekileştiren ve bu konuda önlem almaktan kaçınan Türkiye Cumhuriyeti’nin bütün mekanizmaları, iktidardaki AKP ve diğer sağcı, cinsiyetçi muhalefet partileridir.
 
Türkiye’de lezbiyen, gey, biseksüel, travesti ve transseksüel (LGBTT) bireylere uygulanan ayrımcılığın sona ermesi için devlet ve bütün kamu kurumları derhal önlem almalıdır. Toplumsal hayatın güvenliğinden sorumlu olanlar nefret içeren söylem ve tavırları önlemek için hayatın her alanında harekete geçmelidir.
 
Homofobi ve transfobi insanlık suçudur. Bu cinayete ortak olan bütün kesimlerden şikayetçiyiz. Hükümeti LGBTT bireylerin kimliklerinin anayasal düzeyde tanınması ve güvence altına alınması için görevini yapmaya, toplumsal nefret söylemlerinin önüne geçmeye çağırıyoruz.
 
Ebru’nun ailesinin, arkadaşlarının ve bütün LGBTT bireylerin başı sağ olsun. Ebru’nun ölümü son olsun. Nefret cinayetleri son bulsun.
 
Yeşiller Partisi
Basın Yayın Bürosu’

Etiketler: insan hakları
İstihdam