31/12/2021 | Yazar: Kaos GL

birartıbir.org’dan Anıl Olcan, 2021 yılı LGBTİ+ gündemini KaosGL’den Yıldız Tar’a sordu.

Yıldız Tar, 2021’i 1+1 Express’e değerlendirdi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Fotoğraf: Melih Bulu’nun Boğaziçi Üniversitesi’ne atanmasını ve LGBTİ+’lara yönelik baskıları protesto eden bir öğrenci Güney Kampüs kapısında gökkuşağı bayrağı açtı, 1 Şubat 2021. Murat Bay

birartıbir.org’dan Anıl Olcan, 2021 yılı LGBTİ+ gündemini KaosGL’den Yıldız Tar’a sordu.

Olcan, “Göle atılan taş” başlıklı söyleşide “İktidarın LGBTİ+ karşıtı politikalarının, sistematik şiddet ve sansür mekanizmalarının çeşitli hallerini gördüğümüz bir yılı geride bırakıyoruz. 2021’in önemli direniş odaklarından olan LGBTİ+’ların mücadelesini Kaos GL yazarı Yıldız Tar’dan dinliyoruz” diyor.

Söyleşiden tadımlık:

O “milli mutabakat” örülebildi mi? LGBTİ+ mücadelesiyle dayanışma gösteren toplumsal kesimlerin genişlediği de söylenebilir mi?

“Toplumu durağan bir göl gibi düşünürsek, göle bir taş attığınızda dalgalar yayılır, durağanlık kaybolur. LGBTİ+ hareketi göle sürekli taş atıyor. Boğaziçi direnişi sürerken 327 STK bir araya gelip bir metin yayınlayarak ‘Gözaltı ve tutuklamalar durdurulsun. LGBTİ+’lar kriminalleştirilemez. Öğrencilerin ve LGBTİ+’ların hak mücadelesi hepimizin hak mücadelesidir’ dedi. Bu bize toplumsal direnişin bir alan açabildiğini gösteriyor. LGBTİ+ fobisinden arınmış bir toplumdayız diyemem, ama toplumun iktidarın sınır tanımaz saldırganlığına ‘yeter, zulmün de bir sınır var’ demesi önemli. Bu bize diyalog zemininin olduğunu gösteriyor.”

Söyleşinin tamamını buradan okuyabilirsiniz.


Etiketler: insan hakları, medya
nefret