14/09/2010 | Yazar: Kaos GL

Hürriyet gazetesi köşe yazarlarından Yılmaz Özdil’in 12 Eylül’de köşesine taşıdığı başarı öyküsü Leyla Çalışkan yazısı nedeniyle Kaos GL

Hürriyet gazetesi köşe yazarlarından Yılmaz Özdil’in 12 Eylül’de köşesine taşıdığı başarı öyküsü Leyla Çalışkan yazısı nedeniyle Kaos GL avukatlarından Yasemin Öz, Özdil’e bir teşekkür mektubu yazdı.
 
Yasemin Öz’ün Özdil’e yazmış olduğu mektubu yayınlıyoruz:
 
“Sayın Yılmaz Özdil,
 
Ben Avukat Yasemin Öz. Amargi Kadın Kooperatifi ve Kaos Gey Lezbiyen Derneği avukatı ve üyesiyim. “14. Dev Adam” yazınız uzun zamandır gazetelerde okuduğum en etkileyici, en insani, en sahici yazıydı. Hayata değen ve hayatı olduğu gibi aktarma objektifliği taşıyan yazınız için sizi tebrik etmek istedim. Avukatlığını da yürüttüğüm örgütler transeksüel bireylerin yaşadığı şiddet ve ayrımcılıkla özel olarak mücadele ediyor. Bu anlamda yürüttüğümüz pek çok dava var.
 
Bizler bir yandan hukuk mücadelesi verirken bir yandan da insanların farklılıklarının doğal olduğunu ve her insanın insan olmaktan gelen haklarını en iyi şekilde gerçekleştirdiği bir dünya temenni ettiğimizi kamuoyunda çeşitli vesilerle dile getirmeye çalışıyoruz. Sizin gibi konuyu doğru analiz edip yüksek sesle söyleme cesareti gösteren insanların medyada yer bulması umudumuzu arttırıyor. Bundan böyle yazılarınızı şahsen takip etmeyi istiyorum. İnsanlara umut verdiğiniz için gönülden teşekkürler. Geçmiş ve olası pek çok eleştirimize rağmen gazeteniz editörüne de bu yazıya yer verdiği için tebrikler.
 
Bu vesileyle kadınların medya izleme grubunun www.mediz.org sayfasında yazınızın "Medyada görmek istediklerimiz" başlığı altında yayınlandığını da söylemek isterim. Linki aşağıda. İyi çalışmalar.
 
 
Saygılarımla”
 


Etiketler: medya
İstihdam