27/10/2009 | Yazar: Kaos GL

İstanbul Beyoğlu’nda yaşayan A.Y., bir barda tanıştığı ve evinde cinsel ilişkiye girmek istediği K.D.  tarafından öldürüldü.

Yine cinayet, yine aynı cümle! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
İstanbul Beyoğlu’nda yaşayan A.Y., bir barda tanıştığı ve evinde cinsel ilişkiye girmek istediği K.D.  tarafından öldürüldü.
 
25 yıl sürdürdüğü devlet memurluğundan kısa bir süre önce emekli olan 56 yaşındaki A.Y., İstanbul Beyoğlu’nda ikamet ediyordu, önceki gece eğlenmek için Taksim’deki bir bara giden A.Y., burada tanıştığı 30 yaşındaki K.D.’ye ilişki teklif etti.
 
K.D. bu teklifi kabul edince, ikili A.Y.’nin evine gitti. A.Y. ve K.D. burada da içki içip sohbet etti. Daha sonra A.Y., K.D. ile ilişki kurmak istedi. Ancak K.D. karşı çıktı. İkili arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü.
 
Cezaevine Gönderildi
Bunun üzerine K.D. A.Y.’yi bıçakladı. Gürültü üzerine apartman sakinlerinin aradığı Beyoğlu Önleyici Hizmetler Bürosu ekipleri, K.D.’yi suç aleti ile kaçmak isterken yakaladı. A.Y.’nin olay yerinde hayatını kaybettiği belirlenirken, K.D.’nin, polisteki ifadesinde "Eşcinsel ilişki kurmak isteyince bıçakladım" dediği öğrenildi. K.D. sevk edildiği mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu.
 
Engin BELLİ / AHT


Etiketler: insan hakları, nefret suçları
nefret