14/10/2021 | Yazar: Kaos GL

Yine Yeni Yeniden 90’lar podcast serisinin yaratıcıları İlker Hepkaner ve Sezgin İnceel, 2019’da başladıkları yolculuklarına “Merhaba Milenyum” serisiyle devam ediyor.

Yine Yeni Yeniden 90’lar “Merhaba Milenyum” ile geri dönüyor!  Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Yine Yeni Yeniden 90’lar podcast serisinin yaratıcıları İlker Hepkaner ve Sezgin İnceel 2019’da başladıkları yolculuklarına “Merhaba Milenyum” serisiyle devam ediyor. Geçen üç sezon boyunca 90’ların popüler kültürünü kuir & feminist çerçeveden inceleyen ikili, yeni sezonda rotayı 2000’li yıllara çeviriyor. 

2000 ve 2013 arasında Türkiye’nin geçirdiği siyasi, ekonomik ve kültürel değişimin popüler müziğe ve kültüre etkisine odaklanacak Merhaba Milenyum bu dönemde Türkiye’de lubunya ve genç olmak üzerine bir hafıza egzersizi de yapacak.

Hepkaner ve İnceel dinleyicilerin geçen sezonlardan aşina oldukları gölgede kalan sanatçıları ve şarkıların hatırlatmayı sürdürecekleri yeni serilerinde medyadaki kadın ve LGBTİ+ düşmanı haberleri analiz etmeye, feminist & kuir akademisyenlerin teorilerinin hayatımızdaki ve popüler kültürdeki olguları nasıl açıkladığını aktarmaya devam edecekler. 

Dün yayınlanan ilk bölümde Merhaba Milenyum’a nasıl karar verdiklerini ve dönemselleştirmenin arkasındaki nedenleri anlatan ikili, bir sonraki bölümde Ajda Pekkan’ın 2000’li yıllardaki yeniden doğuşunu konuşacak. İlerleyen bölümlerde 2000’lerin “kötü kadınları”, Rock Müziğin yükselişi ve Neo Arabesk Kraliçeler dinleyicileri bekleyen konulardan bazıları…

Merhaba Milenyum’un giriş müziğini Münih’te yaşayan Ukraynalı müzisyen Stas Mishchenko yaptı, serinin görsellerini de önemli mimarlık ve tasarım dergilerinden Metropolis’in genel yayın yönetmeni Avinash Rajagopal hazırladı. 

Merhaba Milenyum’u Yine Yeni Yeniden 90’ların Spotify ve Apple Podcast’teki kanallarından dinleyebilirsiniz.


Etiketler: medya, kültür sanat
İstihdam