08/06/2021 | Yazar: Kaos GL

İlker ve Sezgin, Yine Yeni Yeniden 90’lar podcast serisinin yeni bölümünde Türkiye’de ve dünyada giderek daha popüler hâle gelen drag sanatını ele alıyor.

Yine Yeni Yeniden 90’lar: Türkiye’de Drag Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

İlker Hepkaner ve Sezgin İnceel’in geçtiğimiz yıl Ekim ayının ortasında ilk bölümünü yayınladığı “Yine Yeni Yeniden 90’lar” podcast serisi, onların deyimiyle “90’ların iyisine kötüsüne nur yağarken” feminist ve kuir akademisyenlerin neleri hatırladığına ve neleri eleştirdiğine odaklanıyor.

On yılın bütününe geniş bir yelpazeden bakmak yerine gölgelerde kalanların peşine düşen ikili serinin “Türkiye’de Drag” isimli son bölümünde “drag”in anlamı, tarihi ve günümüzde geldiği noktayı konuşurken konu drag sanatının toplumsal cinsiyet hakkında su yüzüne çıkardığı gerçeklere geliyor. Huysuz Virjin’in cesareti, Türkiye’de değiştirdikleri ve maruz kaldıklarını masaya yatıran ikili; dünyada “drag” denince akla ilk gelen isimlerden RuPaul’u kültürel önemi ve eleştirilecek yanlarıyla birlikte ele alıyor.

İkilinin Türkiye’de “drag” denince akla gelen ilklerden Seyhan Arman’ı (Matmazel Coco), Türkiye’de takip ettikleri drag sanatçıları konuştuğu ve Nuri Harun Ateş’in yeni teklisi Normal’i anmadan geçmediği podcast bölümünü buradan dinleyebilirsiniz.

Ayrıca serinin FacebookTwitter ve Instagram sayfalarını takip edebilirsiniz. 


Etiketler: medya, kültür sanat
İstihdam