15/12/2014 | Yazar: Kaos GL

Hâlâ Tanığız Platformu, 19 Aralık Cuma saat 9.30’da ‘Pınar Selek’in beraatini geri almaya’, Çağlayan Adliyesi’ne çağırdı.

Yine yeniden savunmaya, Pınar Selek’in beraatini geri almaya! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Hâlâ Tanığız Platformu, 19 Aralık Cuma saat 9.30’da “Pınar Selek’in beraatini geri almaya”, Çağlayan Adliyesi’ne çağırdı.
 
Sosyolog Pınar Selek’in yeniden yargılandığı Mısır Çarşısı davası 5 Aralık’ta İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmasında Cumhuriyet Savcısı Selek’in ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasını istedi. Davanın bir sonraki duruşması 19 Aralık Cuma günü görülecek.
 
Duruşma öncesi Hâlâ Tanığız Platformu yazılı bir açıklama ve video ile “Pınar Selek’in beraatini geri alma” çağrısı yaptı. 19 Aralık Cuma günü 9.30’da yine Çağlayan Adliyesi önünde olacaklarını belirten Platform, “Aynı davadan tam üç kez beraat eden ve on altı yıldır kişilik hakları çiğnenen Pınar Selek için söz bugün bir kez daha savunmada. Sahte raporlar, karartılmış deliller ve yasadışı müdahalelerle hukuk tarihinde eşi benzeri görülmeyen dava, aynı zamanda benzerine az rastlanır bir dayanışmaya da sahne oluyor” dedi.
 
Platform, Pınar Selek’in şahsında adalet arayışı ve özgürlük için bir araya gelmeye çağırarak, “Nihai beraate kadar bu davanın takipçisiyiz” ifadelerini yineledi.
 
Yurtdışından öğretim üyesi, avukat, sendikacı, insan hakları aktivisti, gazeteci ve belediye temsilcilerinin de aralarında bulunduğu kalabalık bir heyet de bu duruşmada bir kez daha gözlemci olarak hazır bulunacak.
 
İlgili haberler:

Video Haber İkon  İlgili Video:


Etiketler: insan hakları
İstihdam