16/02/2022 | Yazar: Kaos GL

“Bu dünyayı bizler döndürüyoruz, baştan aşağıya, evden sokağa, özelden kamuya değiştirecek olan da bizleriz!”

Yoksulluğa feminist isyan kampanyası başladı: Dünyanın yerinden oynaması mümkün! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Feministler artan yoksulluk, gelir adaletsizliği, sömürü ve zamlara karşı kampanya başlattı. Yoksulluğa Feminist İsyan kampanyası, “Başka türlü bir enerji politikası, başka türlü bir vergi politikası, başka türlü bir istihdam politikası, başka türlü bir sosyal politika, başka türlü bir hayat. Biz hayatı istiyoruz” diyerek mücadele ederek değiştirmek için yola çıktı.

Kampanya kapsamında, LGBTİ+’ların yaşadığı sorunlara şöyle dikkat çekiliyor:

“Bu düzende LGBTİ+ olarak hayatta kalmak bile adeta bir mücadele. Yükselen homofobiyle, transfobiyle baş etmek yetmiyor, pahalanan hayat karşısında birbirimiz dışında tüm destek mekanizmalarından da yoksun bırakılıyoruz. Trans olmak barınabilir ev, güvenceli ücretli iş ve eğitime erişmenin neredeyse imkansız hale getirilmesi anlamına geliyor. Sistem hayatta kalabilmen için kendinden vazgeçmeni bekliyor. Ne cinsiyet uyum ameliyatı ne hormonlar temel sağlık ihtiyacı sayılıyor. İnsanların yaşayamaz hale getirilmesinin adına da ‘cinayet’ değil ‘intihar’ deniyor, trans cinayetleri cezasızlıkla destekleniyor, devlet ve polis transfobinin bizzat faili oluyor. Üstüne üstelik AKP, bu LGBTİ+ düşmanlığını İstanbul Sözleşmesi’nden bir gecede çıkışını ve sayısız hakkımıza göz dikişini meşrulaştırmak için kullanıyor.”

“Özeli, kamusalı ayırarak emeğimizi de bizi de hem görünmezleştiren hem üzerine konan, bizden aldığıyla şirketleri, erkekleri besleyen bu heteropatriyarkal, kapitalist sistemin ‘fabrika ayarlarına dönmesi’ değil; yıkılması gerek” diyen kampanyanın tam metnine ulaşmak için tıklayın.


Etiketler: insan hakları, kadın, çalışma hayatı
İstihdam