04/03/2014 | Yazar: Kaos GL

3 Mart Dünya Seks İşçileri Günü vesilesiyle çeşitli etkinlikler düzenleyen Kırmızı Şemsiye, ‘Yollular, yolsuzları yenecek’ dedi.

Yollular, Yolsuzları Yenecek! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
3 Mart Dünya Seks İşçileri Günü vesilesiyle çeşitli etkinlikler düzenleyen Kırmızı Şemsiye, “Yollular, yolsuzları yenecek” dedi.
3 Mart Dünya Seks İşçileri Günü dolayısıyla Kırmızı Şemsiye Ankara’da, “Seks İşçileri Konuşuyor: Özgürlük İstiyoruz” başlıklı bir dizi etkinlik düzenledi. 1 ve 2 Mart tarihlerinde Tayfa Kafe’de yapılan panellerde genelev çalışanları, patronları, trans seks işçileri ve erkek seks işçileri sorunları hakkında konuştu.
 
Yollu diye hakaret ettikleriniz, bu düzenin temizleriyiz!
Kırmızı Şemsiye 3 Mart’ta yayınladığı basın açıklamasında ise seks işçilerinin devlet ve toplum tarafından görmezden gelindiğini vurgulayarak, seks işçilerine dönük şiddete dikkat çekti. Kırmızı Şemsiye, “Bizler, yani sizin ’yollu’ diye hakaret ettikleriniz, bu çürümüş düzenin temizleriyiz. O sebeple diyoruz ki, ’yollu’lar yolsuzları yenecek! Adaletsizliğe, şiddete ve nefrete inat, seks işçileri olarak haklarımızı savunmaya devam edeceğiz. Herkesi bu mücadelemizde yanımızda olmaya çağırıyoruz” dedi.
 
Açıklamanın ana hatları şöyle:
’Ahlak’tan, ’namus’tan bahseden toplum, her gece karşımıza müşterilerimiz olarak çıktı. Gündüz yolda bizi gören müşterilerimiz suratımıza tükürdü. Komşularımız, evlerimizden atılmamız için imza topladı. Çalıştığımız mekanlar taşlandı, yakıldı, kapatıldı. Tecavüzcülerimiz serbest bırakıldı. ’Fuhuş istemiyoruz!’ diye eylem yapan, bizi linç etmeye çalışan mahalleli rant uğruna bize şiddet uyguladı. Ahlak adına arkadaşlarımız öldürüldü.”
 
Emeğimiz diğer emekçilerin emekleri kadar kutsaldır
Toplumun ve devletin ikiyüzlü ahlak anlayışına ve namus algısına karşı duruyoruz. Mesleğimiz, en az diğer meslekler kadar meşru bir meslektir. Emeğimiz, en az diğer emekçilerin emekleri kadar kutsaldır. Bedenimize, mesleğimize ve emeğimize yönelik her türlü ayrımcılığı, küçümsemeyi, hedef gösterilmeyi protesto ediyoruz.

Hırsızlık ve yolsuzluğun meşrulaştığı, hak ihlallerinin düzen haline geldiği, ikiyüzlü ahlak anlayışının toplumu kıskıvrak ele geçirdiği bir düzende, seks işçilerini kimsenin yargılamaya, küçük görmeye, eleştirmeye hakkı yoktur. Seks işçileri, devleti ve toplumu karşılarına alacak cesaretleriyle tüm topluma örnek olacak kişilerdir. Bizler, yani seks işçileri, namuslu rolü yapmıyoruz. Namuslu rolü yapanların da aslında ne olduklarını biliyoruz.” 


Etiketler: insan hakları, çalışma hayatı
İstihdam