06/10/2018 | Yazar: Kaos GL

Aydın Öztek, geçirdiği beyin kanaması sonucu ‘dönüş’ü ve ‘dönüşüm’ü hakkında çekeceği film için destek bekliyor.

Yönetmen Aydın Öztek’ten yeni filme hazırlık: Dönüş’üm Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

“Çürüğüm Askerim Reddediyorum” ve “Esmeray: Bir Direniş Öyküsü” belgesellerinin yönetmeni Aydın Öztek, geçirdiği beyin kanaması sonucu ‘dönüş’ü ve ‘dönüşüm’ü hakkında çekeceği film için destek bekliyor.

Aydın Öztek geçirdiği beyin kanamasının ardından İstanbul Onur Yürüyüşü’nde

Yönetmen Aydın Öztek, geçirdiği beyin kanaması, görme ve yürüme engelli oluşuna dair yeni filmi için dayanışma bekliyor.

2009 yılında beyin kanaması geçiren, Lambdaistanbul gönüllüsü ve KaosGL.org gönüllü muhabirlerinden Aydın Öztek, “Çürüğüm Askerim Reddediyorum” ve “Esmeray: Bir Direniş Öyküsü” belgesellerinin yönetmeni.

Öztek’in “Çürüğüm Askerim Reddediyorum” belgeseli 2009 yılında 16. Altın Koza Kültür, Sanat ve Film Festivali belgesel dalında finalistti. Film aynı sene 46. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde de finalist oldu.

Öztek geçirdiği beyin kanamasının ardından dönüşü ve dönüşümü hakkında bir film çevirmek için destek bekliyor:

“Aydın, 2009’da birden beyin kanaması geçirdi ve yaşama savaşı başladı. Uyandığında hiçbir şeyin eskisi gibi olmadığını fark ediyor. Artık kör ve yürüme engelli biriydi. Yine de cesurca savaştı ve şimdi 'dönüş'ü' ve 'dönüşüm'ünün' hakkında bir film çevirmek istiyor.”

Filmin dayanışma kampanyası için tıklayın.

 


Etiketler: kültür sanat
İstihdam