13/12/2017 | Yazar: Kaos GL

"Rol almak için onun her dediğini yaptığını" söyleyen figüran Osman A., yönetmen Mustafa Kemal Uzun’u evinde öldürdü.

Yönetmen Mustafa Kemal Uzun öldürüldü Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

"Rol almak için onun her dediğini yaptığını" söyleyen figüran Osman A., yönetmen Mustafa Kemal Uzun’u evinde öldürdü.

Yönetmen Mustafa Kemal Uzun (58), evinde beyzbol sopası ile darp edilip, bıçaklanarak öldürüldü. Uzun’u, yönetmenliğini yaptığı bir dizide figüran olarak rol alan Osman A.’nın öldürdüğü belirlendi. Sosyal medyada, yönetmen Uzun'un katlinin, homofobik nefret cinayeti olduğuna dair değerlendirmeler paylaşıldı.

Olay 11 Aralık gecesi yapılan bir ihbarla ortaya çıktı. İhbar üzerine Uzun’un adresine giden ekipler yönetmenin öldürüldüğünü, cep telefonu ve cüzdanın alınmış olduğunu, otomobilinin yerinde olmadığını gördü.

Osman A. cinayetin ardından polis merkezine giderek teslim oldu. Gözaltına alınan Osman A., Uzun’un cep telefonu, cüzdan ve otomobilini aldığını söyledi.

“Sohbet sırasında aramızda tartışma çıktı, çok öfkelendim, bıçakladım”

Osman A., ifadesinde, “Mustafa Kemal Uzun’un yönetmenliğini yaptığı bir dizide figüran olarak rol alıyorum. Dün öğle saatlerinde Mecidiyeköy’de bir kafede Mustafa Kemal Uzun ile buluştuk. Burada biraz sohbet ettikten sonra Şile’ye gittik. Burada da bir kafeye oturduk, çay kahve içtik. Sonra bir balık restoranında yemek yedik. Daha sonra Uzun’un evine geçtik. Burada alkol aldık. Sohbet sırasında aramızda tartışma çıktı. Çok öfkelendim, bıçakladım, daha sonra da beyzbol sopasıyla başına vurdum” dedi. Osman A.’nın polisteki ifadesinde yönetmenin kendisine rol vereceğini vaad ettiğini anlattığı ve "Rol almak için onun her dediğini yaptım" dediği de öğrenildi.

Tutuklandı

Osman A., Şile Adliyesi’nde alınan ifadesinin ardından sevk edildiği mahkemece “Kasten adam öldürmek” suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Mustafa Kemal Uzun hakkında

Mustafa Kemal Uzun, Balıkesir Gönen'de dünyaya geldi. Sinemaya Yeşilçam ve reklam sektöründe kamera asistanlığı yaparak adımını attı. Arzu Film ile uzun yıllar çalışarak, birçok filmin senaryo gurubunda ve reji kadrosunda yer aldı. Uzun seneler Ertem Eğilmez'in asistanlığını üstlendi ve senaryo yazarı, oyuncu ve reji asistanı olarak görev aldı.

Yine Ertem Eğilmez'le Şan Tiyatrosu'nda birlikte sahneye koydukları ”Hababam Sınıfı” ve “Bin Yıl Önce Bin Yıl Sonra” adlı müzikallerde çalıştı. Dormen Tiyatrosu'nda oyunculuk yaptı. Bu dönem, Haldun Dormen ile birlikte TRT'ye “Kamera Arkası” isimli sinema programını hazırladı, sundu ve yönetti.

49 sinema filmi ve dizinin yönetmenliğini üstlendi.


Etiketler: insan hakları, nefret suçları
İstihdam