02/04/2014 | Yazar: Kaos GL

TİB’in 27 Mart’tan bu yana erişimi engellediği YouTube ile ilgili gerekçeli karar: Atatürk aleyhine işlenen suçlardan dolayı engellendi.

YouTube Atatürk İçin Sansürlenmiş! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
TİB’in 27 Mart’tan bu yana erişimi engellediği YouTube ile ilgili gerekçeli karar açıklandı: Atatürk aleyhine işlenen suçlardan dolayı engellendi.
Suriye ile ilgili dış güvenlik konularının tartışıldığı ses kayıtlarının yayımlanmasının ardından; YouTube’un engellenmesine ilişkin gerkeçeli karar açıklandı.
 
Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’nın (TİB) internet sitesinde paylaşılan kararda; “Bu İnternet sitesi (youtube.com) hakkında Gölbaşı Sulh Ceza Mahkemesi’nin 27/03/2014 tarih ve 2014/358 sayılı kararına istinaden ve 5651 sayılı kanunun 8. Madde 1/b bendi uyarınca Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı tarafından KORUMA TEDBİRİ uygulanmaktadır" ifadesi bulunuyor.
 
“Erişimin engellenmesi kararı ve yerine getirilmesi”ni düzenleyen 8. maddesinin 1. fıkrasının (b) bendinin ise “25/7/1951 tarihli ve 5816 sayılı Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkında Kanunda yer alan suçlar” konusunda olduğu biliniyor.
 
TİB idari kararla YouTube’u kapattıktan sonra Gölbaşı Sulh Ceza Mahkemesine başvurmuştu.   

Etiketler: medya
İstihdam