28/12/2023 | Yazar: Kaos GL

Hükümet sözcüsü Pavlos Marinakis, iktidarları döneminde eşit evlilikle ilgili yasayı parlamentoya getireceklerini söyledi.

Yunanistan, Kilise'ye rağmen hemcins evlilik vaadinin arkasında durduğunu açıkladı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Yunanistan'ın merkez sağ hükümeti geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada, ülkenin etkili Ortodoks Kilisesi'nin sert muhalefetini bir kenara bırakarak aynı cinsiyetten evlilikleri yasallaştırma taahhüdünü yerine getireceğini söyledi.

AP News’ün haberine göre; Hükümet sözcüsü Pavlos Marinakis, yasanın parlamentonun 2027'de sona erecek olan mevcut dönemi sırasında parlamentoya getirileceğini söyledi.

Açıklama, Kilise'nin yönetimindeki Kutsal Sinod'un bir görüş yayınlayarak teklife tamamen karşı olduğunu ifade etmesinin ardından geldi. Kilise'nin ana argümanı, çocukların yetiştirilmesine ilişkindi ve eşcinsel çiftler için "aksesuar" ve "evcil hayvan" muamelesi gördüklerini iddia ediyordu.

Marinakis, “Kilise'nin görüşlerini her zaman saygıyla dinliyoruz” dedi ve ekledi:

“Ancak aynı zamanda kendi politikamızı uyguluyoruz ve toplumun, sivil toplumun, vatandaşların, kurumların ve toplamda partilerin görüşlerini de dinleyeceğiz.”

Yunanistan'da iktidardaki muhafazakârların önde gelen üyeleri hükümetin kararlılığına hem destek hem de karşı olduklarını açıkça ifade ederken, sol ve merkez sol muhalefet partileri genel olarak destekleyici bir tavır sergiledi.

Ülkenin sol muhalefet lideri Stefanos Kasselakis, parti liderliği seçimini kazandıktan birkaç hafta sonra Ekim ayında New York'ta erkek partneriyle evlendi.

Yunanistan 2015 yılında eşcinsel medeni birliktelikleri yasallaştırdı.


Etiketler: yaşam, aile, dünyadan
İstihdam