26/01/2015 | Yazar: Kaos GL

Yunanistan’da dün gerçekleşen genel seçimleri yüzde 35’ten fazla oyla radikal sol parti Syriza kazandı.

Yunanistan’da seçimi LGBT destekçisi Syriza kazandı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Yunanistan’da dün gerçekleşen genel seçimleri yüzde 35’ten fazla oyla radikal sol parti Syriza kazandı. Seçim zaferi kutlamasında gökkuşağı bayrağı da dalgalanan Syriza, sağcı Bağımsız Yunanlar (ANEL) partisi ile koalisyonda anlaştı.
 
Syriza lideri Tsipras: "Bugün kazanan varsa o da Yunanistan emek hareketidir."
 
Yunanistan’da dün gerçekleşen genel seçimlerin galibi, yüzde 35’ten fazla oy alan radikal sol parti Syriza oldu. Tek başına iktidarı 2 sandalye ile kaçıran parti, kendisi gibi kemer sıkma politikalarına karşı çıkan sağcı Bağımsız Yunanlar (ANEL) partisi ile koalisyon kurdu. Syriza lideri Tsipras, yemin töreninde "ateistim, İncil'e el basarak yemin etmem" diyerek laik bir yemin etti. 
 
Syriza’yı yüzde 27 ile merkez sağdan Yeni Demokrasi takip ederken faşist Altın Şafak yüzde 6 ile üçüncü parti oldu. Yeni Demokrasi’den ayrılan ANEL ise oyların yüzde 4’ünü aldı.
 
Seçim zaferi kutlamasında gökkuşağı bayrağının dalgalandığı Syriza’ya Yunanistan LGBT (lezbiyen, gey, biseksüel, trans) toplumu da destek verdi. Yunanistan’da seçim öncesi 8 LGBT örgütünün hazırladığı sorulara ilk yanıt veren parti Syriza oldu. Yeni Demokrasi’nin yanıtsız bıraktığı sorulara Syriza kapsayıcı vaatler ile karşılık verdi. 

Etiketler: yaşam, siyaset
İstihdam