26/06/2007 | Yazar: Erkan Altay

Aykut Atasay'ın Türkiye’deki festivallerde büyük ilgi gören ve ödüllerle dönen belgeselleri 'Travesti Terörü' ve 'Yürüyoruz' şimdi de dünyadaki festivalleri geziyor.

Aykut Atasay'ın Türkiye’deki festivallerde büyük ilgi gören ve ödüllerle dönen belgeselleri 'Travesti Terörü' ve 'Yürüyoruz' şimdi de dünyadaki festivalleri geziyor. Erkan Alçam’ın haberi.

Türkiye’de aldığı ödüller ve katıldığı 20'ye yakın festivalden sonra 'Yürüyoruz' Türkiye dışında da gösterilmeye başlandı.

Aykut Atasay'ın yönettiği, Boysan Yakar'ın yapımcılığını ve yönetmen yardımcılığını üstlendiği 'Yürüyoruz', aynı ekibin bir önceki filmi ‘Travesti Terörü’ ile birlikte 19. New York LGBT Film Festivali’nde gösterildi.

2005 yapımı olan 'Travesti Terörü', Türkiye'de travesti ve transeksüellerin yazılı ve görsel basında nasıl temsil edildiklerini tartışıyordu. 'Yürüyoruz' ise geçen yıl Bursa'da eşcinsel aktivistlerin yasal hakları için yapacakları yürüyüşün Bursasporlu taraftarlar ve kolluk kuvvetlerince engellenmesini anlatıyor.

'Yürüyoruz' New York'taki gösteriminden sonra Long Island Gay & Lezbiyen Film Festivali, Fire Island Video ve Film Festivali, Madrid Gay & Lezbiyen Film Festivali, Manila Pride Uluslararası Film ve Video Festivali’nden (Filipinler) de davet aldı.

Temmuz ayında gerçekleşecek 25. Los Angeles LGBT Film Festivali'nin programında da yer alan ‘Yürüyoruz'u izlemeyenler için tavsiyemiz, Eşcinsel Onur Haftası etkinlikleri kapsamında, 28 Haziran 2007 günü saat 13:00'te Fransız Kültür Merkezi'ne bir uğramanız. Gösterimin ardından yönetmenle söyleşi yapılacağını da belirtelim.

*Konuyla ilgili haberler:

[[Akbank’ın kısalarında ‘Yürüyoruz’]]

[[Bu film Türkiye'de de çok tartışma yaratacak]]

[[Eskişehir'de "Yürüyoruz’]]

[[Sanatla homofobiye karşı]]

*Muhabirimizin diğer haberleri

[[Lambda'dan Baskın Oran'a 'evet']]

[[Polis nereye?]]

[[‘Türkiye’den pek de farkımız yok’]]

[["Çatal dilliyim ya, batıyor millete"]]

[[‘Ben CHP genel başkanı olsam yüzde 45 ile iktidar olurum’]]

[["Şimdi daha özgürüz"]]




Etiketler: kültür sanat
İstihdam