16/05/2013 | Yazar: Kaos GL

‘Istanbul Is’ başlıklı fotoğraf sergisi, 20 Mayıs’ta Bahçeşehir Üniversitesi Beşiktaş Kampüsü, BAUPort’ta açılacak ve 30 Mayıs’a kadar gezilebilecek.

Yusuf Eradam’dan Darüşşafaka İçin Fotoğraf Sergisi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
“Istanbul Is” başlıklı fotoğraf sergisi, 20 Mayıs’ta Bahçeşehir Üniversitesi Beşiktaş Kampüsü, BAUPort’ta açılacak ve 30 Mayıs’a kadar gezilebilecek. 
 
Darüşşafaka Lisesi’nden 1973 yılında mezun olan Prof. Dr. Yusuf Eradam, Darüşşafaka’nın 150. yılını  “Darüşşafaka için Fotoğraf Sergisi” ile kutluyor. Bütün geliri Darüşşafaka Cemiyeti’ne bağışlanacak olan “Istanbul Is” başlıklı fotoğraf sergisi, 20 Mayıs’ta Bahçeşehir Üniversitesi Beşiktaş Kampüsü, BAUPort’ta açılacak ve 30 Mayıs’a kadar gezilebilecek. 
 
İlk fotoğraf sergisini Saginaw’daki Cage Galeri’de Nazım Hikmet’in şiirleri eşliğinde “Humanscapes from Turkey” başlığıyla Saginaw’da (Michigan) depremzede Darüşşafakalı çocuklar yararına açan Eradam, dördüncü sergisi “Musalla Taşı Sakinleri: Cihangir’den İnsan Manzaraları”nı da Cihangir’deki MaviKum Kitabevi’nde 2007 yılında hep gurur duyduğu, “olmasaydı, olamazdım” dediği ve iğneden ipliğe nesi varsa bağışlayacağını söylediği Darüşşafaka yararına açmıştı. 
Prof. Dr. Yusuf Eradam
Şair, öykü yazarı, çevirmen, eleştirmen, fotoğraf sanatçısı ve besteci Yusuf Eradam, 1954 yılında Bor’da doğdu. Darüşşafaka Lisesi, Hacettepe Üniversitesi’nin İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü, Fransız Kültür Merkezi’nde (Ankara) ve Moray House College of Education’da (İskoçya) öğrenim gördü (MA TESOL, İngiliz Kültür Heyeti bursuyla). İngiliz Kültür Derneği ve Hacettepe Üniversitesi’nde İngilizce, University of Nevada Las Vegas’ta (UNLV) ve Saginaw Valley State University’de (SVSU, Michigan) karşılaştırmalı edebiyat dersleri verdi. 
 
Yurt içinde ve dışında çeşitli panel, seminerlere, radyo ve televizyon programlarına ve konferanslara katılıp dil, edebiyat, çeviri ve popüler kültür alanlarında bildiriler sunup konuşmalar yaptı. Şiirleri, öyküleri, çevirileri ve fotoğrafları yurt içi ve dışında yayımlandı ve “Külkedisi” ve “Dirgendeki Tay” başlıklı iki öyküsü ABD’de üniversitelerde okutuldu. “Külkedisi” 2003’de İstanbul Kısa Filmciler Derneği’nin “Sokak” konulu kısa film öyküsü yarışmasında birincilik ödülünü aldı. Eyvah başlıklı öyküsü (What a Pity!) de Michigan’da yayımlanan Cardinal Sins dergisinin 1999 Öykü Ödülü’nü aldı. “Bitli Saniye Abla ile Dokunmatik Pehlivan Enişte” başlıklı öyküsü Deutche Welle’de yayımlandı. 
 
Amerikan Etüdleri Derneği ve ÇEVBİR kurucuları arasında yer alan Eradam, Darüşşafakalılar Derneği, Harold Pinter, David Mamet, Turkish Pen, Edebiyatçılar Derneği, ÇEVBİR (Kitap Çevirmenleri Birliği) gibi toplulukların da üyesidir. Ankara Üniversitesi, Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Anabilim Dalı başkanıyken emekli olan Eradam, İstanbul Cihangir’e taşındı ve çeşitli üniversitelerde Amerikan Edebiyatı, Popüler Kültür, Çeviri ve Yazarlık dersleri verdi. Thespis’in Delileri adlı köşesinde Tiyatro Tiyatro dergisine kuramsal eleştiriler de yazan Eradam, Haliç Üniversitesi’nin Mütercim Tercümanlık Bölümü’nü kurduktan sonra tam zamanlı öğretim üyeliğinden ayrıldı ve şimdi Bahçeşehir Üniversitesi’nde “Amerikan Sinemasında Belli Başlı Konular” ile “Popüler Kültür ve ABD” derslerini veriyor.

Etiketler: kültür sanat
İstihdam