03/11/2011 | Yazar: Kaos GL

Yusuf Ziya Özcan Cebeci’ye GelemediAnkara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nin 86. kuruluş yıldönümü dolayısıyla bugün Cebeci Kampüs’te açılış konuşması yapacak olan YÖK başkanı Yusuf Ziya Özcan öğrencilerin yoğun tepkisinden dolayı Cebeci Kampüs’üne gelemedi.

Yusuf Ziya Özcan Cebeci’ye Gelemedi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nin 86. kuruluş yıldönümü dolayısıyla bugün Cebeci Kampüs’te açılış konuşması yapacak olan YÖK başkanı Yusuf Ziya Özcan öğrencilerin yoğun tepkisinden dolayı Cebeci Kampüs’üne gelemedi. 
Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi resmi sitesinden yapılan duyuruda ise Özcan’ın açılış törenine programının yoğun olmasından dolayı katılamayacağı belirtildi.
 
‘Özcan Hukuk Fakültesi’ne ne söylemeye geliyor.’ 
Cebeci Kampüsü önünde 2 Kasım Çarşamba günü bir araya gelen öğrenciler Özcan’ın kampüse gelecek olmasıyla ilgili bir basın açıklaması düzenledi. 12 Eylül Askeri darbesinin bir ürünü olan YÖK’ün baskı ve sömürüden başka bir işlevinin olmadığı belirtilen açıklamada özetle şöyle denildi: ‘Geçen sene Kampüsü’müze gelen Süyehl Batum ve Burhan Kuzu örneğinde de görüldüğü gibi bizler egemenlerin üniversitelere gelip de yalanlarını aymazlık içerisinde söylemelerine izin vermeyeceğiz. Batum ve Kuzu protestosunun ardından siyasilere ve patronlara ‘bu süreçte üniversitelere gitmeyin’ çağrısı yapan Özcan, Cebeci Kampüsü’ne gelme ‘cesaretini’ gösteriyor. Özcan’a söyleyeceğimiz son söz, geleceğin varsa göreceğin de olacak.’ ‘Yusuf Ziya defol, üniversiteler bizimdir’, ‘Eğitim haktır, satılamaz’ sloganlarıyla basın açıklaması son buldu. 
 
Yapılan basın açıklaması ve öğrencilerin ‘Cebeciye gelme’ çağrıları nedeniyle Özcan’ın olası tepkilerden çekindiği için Cebeci’ye gelemediği öğrenciler arasında konuşuluyor. 
 

Etiketler: insan hakları, eğitim
İstihdam