10/04/2019 | Yazar: Kaos GL

Kaos GL’den Aylime Aslı Demir de konuşmacılar arasında.

Yüzlerce lezbiyen Kiev’de buluşuyor: Lezbiyen dehasını dünyaya yayalım! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Lezbiyen aktivistler Avrupa Lezbiyen* Konferansı için Kiev’de bir araya geliyor. Kaos GL’den Aylime Aslı Demir de konuşmacılar arasında.

1. Avrupa Lezbiyen Konferansı yürüyüşü, Viyana, 2017

2017’de ilk kez düzenlenen Avrupa ve Orta Asya’dan yüzlerce lezbiyen/ biseksüel kadının katıldığı Avrupa Lezbiyen* Konferansı (EL*C) bu sene 12-14 Nisan’da Kiev’de düzenlenecek.

Konferans, Avrupa ve Orta Asya’daki birçok lezbiyen ve biseksüel kadının güvenliği ve refahını tehdit eden sağ popülist hareketler ve “toplumsal cinsiyet karşıtı (anti-gender)” harekete karşı lezbiyenlerin sesi olmayı amaçlıyor.

2018’de Brezilya’da katledilen lezbiyen aktivist Marielle Franco’nun partneri olarak Brezilya’dan gelecek Monica Benicio bu sene konferansın açılış konuşmasını yapacak. 3 gün sürecek konferansta, birçok konuda panel ve atölyeler düzenlenecek ve Avrupa ve Orta Asya’daki lezbiyenlerin durumunu araştıran anket sonuçları paylaşılacak.

Kaos GL Derneği Akademik ve Kültürel Çalışmalar Koordinatörü Aylime Aslı Demir de bu yıl konferans konuşmacıları arasında. Demir, "Lezbiyen bedenlerimizi ve mekanları geri kazanmak" oturumunda konuşacak.

*Lezbiyen sözcüğünün yanına konulan yıldız; kendisine lezbiyen, feminist, biseksüel yahut queer olarak tanımlayan ve de kendisini lezbiyen aktivizm ile yan yana konumlayan herkesi içerme niyetiyledir. Aynı zamanda Lezbiyen kelimesi de görünürlük, güçlenme ve temsile dair politik mücadelenin bir parçası olma gayesiyle konferans organizatörleri tarafından kullanılmıştır.

İlgili haber:

Lezbiyenler her zaman, her yerde!


Etiketler: kadın
nefret