19/04/2010 | Yazar: Kaos GL

Avusturalyalı Olimpiyat yüzücüsü Daniel Kowalski açı

Yüzücü Daniel Kowalski:
Avusturalyalı Olimpiyat yüzücüsü Daniel Kowalski açıkladı; “Bir yalanı yaşamaktan yoruldum. Genç eşcinsellerin yalnız olmadıklarını ve kendileri gibi tecrübeler yaşayanların olduğunu bilmesini istiyorum. Eşcinselim.”
 
35 yaşındaki yüzücü 2006′da son Olimpiyatına katılmıştı. Kowalski Olimpiyatlarda dört madalya kazandı.
 
Avusturalyalı Olimpiyat yüzücüsü Daniel Kowalski eşcinsel olduğunu açıkladı.
 
Kowalski hikayesinin daha çok “gizli” sporcuyu yüreklendireceğini umuyor. “(Genç ve eşcinsel sporcuların) yalnız olmadıklarını bilmelerini istiyorum. Zor zamanlar geçirmiş olabilirler ancak çevrelerinde onları olduğu gibi sevecek ve destekleyecek kişiler olduğunu da unutmasınlar.” Eski Olimpiyat yüzücüsü Kowalski 2006′da emekli olduktan hemen sonra ailesine ve yakın arkadaşlarına konuyu açmış. Şimdi kariyeri boyunca cinsel kimliğini açıklamadığı için pişmanlık duyuyor. Kowalski kariyerinde yaşadığı bu baskılama olmasa daha iyi bir spor yaşamı geçirebileceğine inanıyor. “Her zaman için (bu konudan dolayı) kendime güvenimde sorunlar oldu ve bu sorunlardan korku doğdu – gerçekte kim olduğumu bilmeme korkusu. Spor hayatım boyunca pek çok iyi sporcuya kaybettim, bu nedenle her zaman kazanamamamın sebebi hep buydu asla diyemem. Ancak eğer kendime güvenim tam olsaydı bu potansiyelimi çok daha iyi bir yere getirebilirdi.”
 
Kowalski gelecek için umutlu: “Hayatımın geri kalanı için diğer insanların istediği şeyleri istiyorum. Aşık olmak, mutlu olmak ve kim olduğumdan gurur duymak istiyorum.”


Etiketler: insan hakları, aile
İstihdam