01/12/2019 | Yazar: Kaos GL

Aydın Kuşadası’nda zabıta 1 Aralık Dünya AIDS Günü için broşür ve kondom dağıtan aktivistlere para cezası kesti.

Zabıta, Kuşadası’nda 1 Aralık için broşür dağıtanlara ceza kesti Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kuşadası Renkli Güvercin LGBTİ+ oluşumu üyeleri 1 Aralık Dünya AIDS Günü için broşür ve kondom dağıtmak istedi. Türkiye Aile Planlaması Vakfı’nın broşür ve kondomlarını dağıtan LGBTİ+ aktivistlerine zabıta Kabahatler Kanunu’na dayanarak 153 TL para cezası kesti.


Renkli Güvercin LGBTİ+’nın KaosGL.org’a aktardıklarına göre yaşananlar şöyleydi:


“1 Aralık için TAP Vakfından broşür ve kondom aldık. Bunları dağıtmak istiyorduk. Bunun için önce karakola gittik. Karakoldan izin almak istedik. Oradaki memurlar bize sorun olmayacağını çünkü ücret almadığımızı söyledi. Dağıtıma başladık. İkili gruplar halinde dağıtıyorduk. Arkadaşımız aradı ve ‘zabıta ceza yazıyor’ dedi. Zabıtaya gidip ne olduğunu anlattık, ‘Kötü bir yanı yok. İçeriğine de bakabilirsiniz’ dedik. İzin gerekiyor dediler, biz karakola gittik izin gerekmediğini söylediler dedik.


“Avukatımızı aradım. Zabıta memuru ‘Bırak avukatı Cumhurbaşkanı’nı arasan beni ilgilendirmiyor’ dedi. Kabahatler Kanunu’ndan 153 lira para cezası yazdılar. Duvarlara bir şey yazmıyorduk, kimseyi rahatsız etmedik ancak çevreyi rahatsız etmekten yazdılar. Zabıta bize güzel bir şey yapıyorsunuz ancak izin almanız gerekiyor dedi. İtiraz hakkımız var dedik ve imzalamadık cezayı. Posta ile eve gelecek ve itiraz edeceğiz.”


Etiketler: insan hakları, sağlık, sağlık hakkı
İstihdam