14/12/2010 | Yazar: KAOS GL

İzmir'deYeni Zelandalı bir turisti otel odasının penceresinden atıp öldürdüğü iddiasıyla aranan Halil Konur, 20 yıllık zaman aşımı süresinin dolmasına 6 ay kala yakalandı

Zaman Aşımına Altı Ay Kala Yakalandı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
İzmir'deYeni Zelandalı bir turisti otel odasının penceresinden atıp öldürdüğü iddiasıyla aranan Halil Konur, 20 yıllık zaman aşımı süresinin dolmasına 6 ay kala yakalandı.
 
Konak ilçesinde 19 yıl önce meydana gelen olayda, 62 yaşındaki Vong Pang Gui, kaldığı otelin penceresinden çıplak halde düştü. Ölen turistin eşcinsel olduğunu belirleyen polis, o dönemde 55 yaşında olan Halil Konur'un da aynı odada kaldığını tespit etti. Ortadan kaybolan Konur'un izine bir daha rastlanamadı.
 
20 yıllık zaman aşımı süresinin dolmasına 6 ay kala Tire'deki evinde yakalanan ve olayın meydana geldiği otel görevlileri tarafından da teşhis edilen Halil Konur, İzmir Fuarı'na geldiği sırada tanıştığı Wong Pang Gui ile aynı odada kaldıklarını, öpüşürken Gui'nin pencereden aşağıya atladığını, kendisinin korkup kaçtığını söyledi.
 
75 yaşında olan Halil Konur tutuklandı. Suç tarihi itibariyle yürürlükte olan eski TCK'nın 448. maddesine göre yargılanacak sanığın suçlu bulunursa 24 yıldan 30 yıla kadar olan cezanın 5'te 2'sini yatacağını belirten Avukat Yusuf Akın, şunları söyledi: "Anayasa'nın 104. maddesine göre Cumhurbaşkanı, sürekli hastalık, sakatlık ve kocama sebebiyle belirli kişilerin cezalarını hafifletebiliyor veya kaldırabiliyor. Aksi takdirde sanık kaç yaşında olursa olsun cezaevine girer ve cezasını tamamlar."


Etiketler: insan hakları, nefret suçları
İstihdam