23/12/2016 | Yazar: Kaos GL

Lezbiyen Biseksüel Feministler’in bülteni Zeliş’in erkek siyasetlerin kötücül gündemleri ve kadınlar üzerindeki etkisine karşı ‘Buradayız!’ diyen dördüncü sayısı yayında!

Zeliş’in dördüncü sayısı çıktı! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Lezbiyen Biseksüel Feministler’in bülteni Zeliş’in erkek siyasetlerin kötücül gündemleri ve kadınlar üzerindeki etkisine karşı “Buradayız!” diyen dördüncü sayısı yayında!

Lezbiyen Biseksüel Feministler’in (LezBiFem) hayatını kaybeden LGBTİ aktivisti Zeliş Deniz’in anısına çıkardığı bülten Zeliş’in dördüncü sayısı çıktı.

Yeni sayının tanıtım yazısında LezBiFem, erkek siyasetlerin kötücül gündemleri ve kadınlar üzerindeki etkisine karşı “Buradayız!” diyor:

“İzlerin birbirine karıştığı bu siyasi atmosferde hazırlamaya çalışırken bir çok duygu yükleriyle de baş etmek durumunda kaldık, herkes gibi. Darbesi, katliamı, ev baskınlarının, gözaltıların; cinsel şiddetin, cinayetin, nefret suçlarının, erkeklere hediye gibi hediye olan haksız tahrik indirimlerinin gün dahi geçmeden artık olağan bir tekerrürden ibaret hale gelmesi ve normalleşmesi, normalleştikçe genişlemesinin etkilerinden ötürü LezBiFem olarak 4. sayımızı üç ay gecikmeli süreyle sizlerle buluşturabiliyoruz.”

“Yaşanan bunca kötülüğün salt iktidar- güç sorunu olarak ele alındığı, politik – kültürel yapısının üstünün sinsice örtüldüğü, demokrasinin vatan- millet-sakarya’ya dönüştürüldüğü, aslında onun bir tahammül meselesi olduğunun unutulduğu zeminde kafamızı toplamaya, kendimize odaklanmaya çalıştık. Politik eleştiri çıtamızı yükseltmek, her bir toplumsal (özel olanda dahil) olayın lezbiyenler, biseksüelleri, transları, kuirlere, kadınlara etkisi misliyle oldu için daha bir önem arz etmeye başlıyor bizim için artık. İyileştirici hiçbir yanı olmayan bu gündemler, bu erkek siyasetler durup kendimize, bize ne yapıyorlar, etkisini düşünmememizi hiç fark ettirmeden unutturabiliyorlar. Biliyoruz ki hatırlamak bir varoluştur, bir direniştir, hakkın olanı isteyebilmektir. Biz kendimizi unutmuyoruz, hakkımızda her türlü karar yetkisini görenlere de unutturmayacağız. Siyaset boşluk tanımayan bir şey ise eğer biz de o boşluklardan şelale gibi akarız. Buradayız.”

Yeni sayıda neler var ablam?

Nazlı C ile Nayuk’un Marsilya lezbiyen trans ağırlıklı feminist anarko kuir kamp deneyimlerini, Öğrenci Kolektifleri’nin yaz kampında darbe girişimi dolayısıyla bir kısmını gerçekleşen atölyelere dair “Öğrenci Kolektifleri Ayvalık Kampı” değerlendirmesi, Umut Erdem’in biseksüel görünmezliği ve bifobiye dair tarihsel okuma ve arka plan olan “Biseksüellik İkili Cinsiyeti Güçlendirmiyor” çevirisi, Denzi Deng ve Umut Erdem’in duygusal çekim ile cinsel çekim farklıklarını ele alan  “Duygusal ve Cinsel Yönelimlerimizin Birbirinden Farklı Olması Ne anlama Gelir” çevirisi, Gizem Taş’ın  sistemlerin devam ettiricisi olduğunu tartıştığı “Duygularımız mı Bizi Yönlendiren” yazısı, Pınar’ın saklı tutmak istemediği ve Zeliş’ten güç aldığı memelere dair  “Meme Uçlarımız” yazısı, Nayuk’un infial ile “Queer A Söyleşisi”, LezBiFem’in kendi içinde gerçekleştirdiği “Queer İlişkilerde Duygusal Şiddet Atölyemizden Neler Öğrendik” yazısı, Rohat Eren’in hepimiz, hepimizi gözeterek barışmalıyız temalı “Maduniyetsiz Barış” yazısı bültenin yazılarından.

Yeni sayıda feminist ve LBTİ oluşumların kendilerini tanıttıkları, öz örgütlenmelerinden bahsettikleri yazılar var. Bu sayının kendini tanıtan iki oluşumu Feminist Çukurova ve Mersin 7 Renk. 

Zeliş'in dördüncü sayısına buradan ulaşabilirsiniz.


Etiketler: kadın
İstihdam