28/04/2015 | Yazar: Kaos GL

Bruce LaBruce’un melankolik zombisi Otto, 30 Nisan’da Ankaralı seyirciyle buluşacak.

Zombigillerden Otto ile randevunuzu unutmayın! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Bruce LaBruce’un melankolik zombisi Otto, 30 Nisan’da Ankaralı seyirciyle buluşacak. Filmin ardından yapılacak söyleşide Otto aracılığıyla “insan”a bakılacak.
 
Kaos GL ve Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi 30 Nisan Perşembe akşamı saat 18.00’de Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Mahmut Tali Öngören Sinema Salonu’nda “Otto; or Up with Dead People” filmini izlemeye çağırıyor.
 
Sinema dünyasının en kışkırtıcı ve “provokatör” isimlerinden Bruce LaBruce’un yönettiği filmin ardından araştırmacı, çevirmen Pınar Büyüktaş ile söyleşi de yapılacak.
 
Otto aracılığıyla insana bakmak…
 
Söyleşi detayları şöyle: “Popüler kültürün rağbet gören unsurlarından biri olan zombi figürünü liberal hümanist söylemin tanımladığı insanlık/insanilik kavramına ve normatif düzenlemelere karşı bir nevi panzehir olarak görmek mümkün müdür? Bedenin sınırlarını insanın etselliği ile belirsizleştiren, akıl ve beden ikiliğini sorgulatan zombiler üzerinden etin ve tüketimin queer politikası yapılabilir mi? Normun dışına itilen cinsel/etsel gerçekliği ve pornografik temsil mefhumunu kurgusal bir figür olan zombiler aracılığıyla nasıl yeniden düşünebiliriz? Bruce LaBruce’un gerçek-kurgu arasında gidip gelen yaşayan-ölü kahramanı Otto aracılığıyla normun dışında, ötesinde kalan cinselliğe, etselliğe, tüketim kültürüne ve tükenmişliğe bakmak yerine yön değiştirip aslında liberal hümanist söylemin tanımladığı “insan” kavramına queer bir bakış atmaya, bu “insan”ın sosyo-biyolojik anatomisini incelemeye çalışacağız.”
 
Yönetmen Bruce LaBruce ve filmleri hakkında detaylı bilgi için 2010 senesinde Kaos GL’de yayınlanan şu röportajı inceleyebilirsiniz. 

Etiketler: kültür sanat
İstihdam