30/01/2014 | Yazar: Ömer Akpınar

Uluslararası Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Trans ve Queer (LGBTQ) Gençlik ve Öğrenci Örgütü IGLYO, Salı günü Avrupa Parlamentosu’na örgün eğitimde zorbalıkla mücadele etmek için hazırladığı çalışmaları sundu.

Zorbalıkla Mücadelede Minimum Standartlar Avrupa Parlamentosu’na Sunuldu Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Uluslararası Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Trans ve Queer (LGBTQ) Gençlik ve Öğrenci Örgütü IGLYO, Salı günü Avrupa Parlamentosu’na örgün eğitimde zorbalıkla mücadele etmek için hazırladığı çalışmaları sundu.
 
Avrupa Seçimleri Öncesinde Eğitimde Zorbalık           
Cinsel yönelim ve cinsiyet normlarına dayanan zorbalığın eğitim başarısı ve istihdam olanaklarıyla ilişkisine dikkat çekilen toplantıda homofobik ve transfobik zorbalıkla mücadelede uyulması gereken minimum standartlar şu şekilde sıralandı:
 
-      Politika ve eğitim çalışmaları: Eğitim kurumları cinsel yönelim, cinsiyet kimliği ve cinsiyet ifadesini de kapsayan zorbalık karşıtı stratejiler geliştirmeli ve öğretmenler dâhil tüm çalışanlar bu konularda eğitim almalı.
-      Öğrenci destek programları: Tüm öğrenciler ve özellikle homofobik ve transfobik zorbalığa maruz kalanlar için yeterli destek hizmetleri sunulmalı.
-      Sistematik veri toplama: Eğitim kurumlarındaki homofobik ve transfobik zorbalığa ilişkin veriler sistematik olarak toplanmalı ve bu veriler inceleme amaçlı kullanılmalı.
-      Çok katmanlı politika ve yaklaşım geliştirme: Okullardaki zorbalık karşıtı politikalar bölgesel, ulusal ve uluslararası paydaşlar tarafından izlenmeli.
 
Avrupa Parlamentosu’ndan Michael Cashman, çalışmaya ilişkin “bu önemli rapor ayrımcılığın hem gerçek, hem de manevi anlamda öldürdüğünü kanıtlıyor. Avrupa seçimlerinden önce lezbiyen, gey, biseksüel ve transların her gün karşılaştığı zorbalık, aşağılama ve ayrımcılığı sona erdirmemiz için vakitli bir hatırlatma,” yorumunda bulundu. 

“Okullar Tüm Gençleri Kapsamalı”
Araştırma raporunun yazarı, Sheffield Hallam University’den Eleanor Formby ise şunları söyledi: “Kendini LGBTQ olarak tanımlamak kişinin gelecek planlarını ve isteklerini etkileyebilir ama insanları kurban olarak göstermemek önemli çünkü bu deneyimler olumlu da olabilir. Destek sunarken herkese uyduğu varsayılan bir yaklaşım benimsemek doğru değil. Okulların tüm gençleri kapsayan ortamlar olması ve LGBTQ hayatlara ve kimliklere dair genel farkındalığın arttırılması için daha fazla şeyin yapılması gerekiyor.”


Etiketler: insan hakları, eğitim
İstihdam