07/12/2022 | Yazar: Kaos GL

HDP Milletvekili Züleyha Gülüm Meclis’teki konuşmasında iktidarın LGBTİ+ düşmanlığına dikkat çekti, “Varoluşlarına dahi saldırıyorsunuz. Genel ahlakınız batsın, çürümüş düzeniniz batsın” dedi.

Züleyha Gülüm: LGBTİ+'lar bizzat iktidarınızın şiddetiyle karşı karşıya! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Züleyha Gülüm, dün (6 Aralık) Meclis Genel Kurulu’nda Kobani davasındaki hukuksuzluklar, kadınlara ve LGBTİ+’lara yönelik şiddete ilişkin konuştu.

“Aradan tam altı yıl geçiyor, bu arada hiçbir soruşturmada gelişme yok ama altı yıl sonra birdenbire yalancı tanıklarla, gizli tanıklarla, açık tanıklarla, aslında bir kumpas dosyasıyla arkadaşlarımız tutuklanıyor” diyerek Kobani davasındaki hukuksuzluklara dikkat çeken Gülüm, TJA’lı kadınların tutuklanmasına da tepki gösterdi.

“Erkek adalet değil, gerçek adalete ihtiyacımız var”

Gülüm, Bahar Gezer’in öldürülmesine ilişkin ise şunları söyledi:

“Kadınlar bulabildiği her kanaldan sesleniyor; "Öldürecek beni." diyor, "Benim de sonum öldürülen kadınlar gibi olacak." diyor, "Ölürsem şu kişi sorumludur." diyor ama siz şikâyetlere rağmen kadınları korumuyor, verilen koruma kararlarını dahi uygulamıyorsunuz. En yakınındaki erkeklerce katledilen kadınlar adalet bekliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Urfa'ya gittiği gün, binlerce polisin görev aldığı bir gün bir kadın arkadaşımız Urfa'da katlediliyor. Bahar Hezer erkek şiddetiyle mücadele eden, yaşamının baharında bir kadın arkadaşımızdı. Kendisini koruma ordularıyla çevreleyenler Bahar'ı korumadı ve Bahar arkadaşımız katledildi. Sadece kadınlar mı? Çocuklar da aynı şiddetten nasibini alıyor. Tarikatlarda, cemaat yurtlarında çocuk istismarları inanılmaz boyutlara vardı. 6 yaşında bir kız çocuğu imam nikâhıyla müridle evlendirilmiş; tırnak içinde, evlendirilmiş. Her gün istismara uğramış bu kız çocuğu, istismar kendisinde oyun gibi gösterilmiş ama sizin yüzünüz bile kızarmıyor. Erkek adalet değil, gerçek adalete ihtiyacımız var.”

“Nefret mitingleri örgütleniyor, bunun arkasında da siz varsınız, sizin çabalarınızla örgütleniyor”

Gülüm, iktidarın LGBTİ+’ların varoluşlarına dahi saldırdığını vurgulayarak şöyle dedi:

Sayenizde LGBTİ+'lar da nefretin ve şiddetin odağı hâline geldi. Varoluşlarına dahi saldırıyorsunuz. Bırakın LGBTİ+'ları korumayı, LGBTİ+'lar bizzat iktidarınızın ve kolluk güçlerinizin şiddetiyle karşı karşıya. Nefret mitingleri örgütleniyor, hani, güya, demokratik hak ya, biz biliyoruz, bunun arkasında da siz varsınız, sizin çabalarınızla örgütleniyor.

Gülüm, LGBTİ+'lar saldırıya uğradıklarında şikâyet bile edemediklerini belirterek, “Kimi kime şikâyet edecekler ki? Zira şiddetin bizzat sizin talimatınızla gerçekleştiğini hepimiz biliyoruz” dedi ve ekledi:

LGBTİ+'lara yönelik suçlarda bir tane bile nefret suçu nedeniyle verilmiş ceza yok, aksine şikâyet edenin, protesto hakkını kullananın ceza aldığı bir yargı sisteminiz var. Her türlü katliamın, cinayetin, tecavüzün, şiddetin, yolsuzluğun, hukuksuzluğun, adaletsizliğin, hırsızlığın normalleştiği sisteminiz batsın, genel ahlakınız batsın, çürümüş düzeniniz batsın. Toplumu da çürütmeye çalışıyorsunuz ama izin vermeyeceğiz. Kadınlar, LGBTİ+'lar, çocuklar, halklar, bu ülkede ezilen herkes mücadeleyle sizi tarihin çöp sepetine gönderecek.


Video Haber İkon  İlgili Video:


Etiketler: insan hakları, kadın, nefret suçları, siyaset
İstihdam