28/10/2014 | Yazar: Kaos GL

Dünya Vegan Günü olarak kabul edilen 1 Kasım, Abolisyonist Vegan Hareket ve Vegan Abolisyon dergisi, söyleşiler, konser ve vegan yemek paylaşımı içeren bir etkinlik düzenliyor.

1 Kasım Dünya Vegan Günü etkinlikleri Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Dünya Vegan Günü olarak kabul edilen 1 Kasım, Abolisyonist Vegan Hareket ve Vegan Abolisyon dergisi, söyleşiler, konser ve vegan yemek paylaşımı içeren bir etkinlik düzenliyor.
 
Tophane’de bulunan vegan restoran Community Kitchen’da gerçekleşecek olan etkinlik hayvanları önemseyen herkesin katılımına açık.
 
Etkinlik boyunca açık olacak stantlarda veganlık hakkında bilgi edinmek isteyen kişilerin soruları yanıtlanacak. Stantlardan veganlık hakkında broşürler ve hayvan haklarına dair kitap ve dergiler de edinilebilecek.
 
Gün boyunca sürecek söyleşilerde hayvan hareketinin kesiştiği ayrımcılık biçimlerinin (cinsiyetçilik, heteroseksizm, ırkçılık, milliyetçilik) ve bu ayrımcılıkların hareketteki yansımalarının yanı sıra hayvan hareketindeki hatalı sınıflandırmalar ve yanlışlar da ele alınarak tüm ayrımcılıklara karşı ve tüm hissedebilir varlıklar için adaleti amaçlayan bir vegan hareket nasıl mümkün olur sorusunun cevabı aranacak.
 
Katılımcıların da dahil olabileceği bir “veganbozum” konserinin de bulunacağı etkinliğin son kısmında herkesin kendi getirdiği vegan yiyeceklerin paylaşıldığı bir sofra kurulacak. Etkinliğin düzenleyicileri katılımcılardan paket gıda değil kendi hazırladıkları vegan yiyecekleri getirmeleri ricasında bulunuyor.
 
Veganlık, insan harici hayvanları da etik kişiler olarak tanımak ve bu sebeple hayvan kullanımını reddetmek anlamına geliyor; veganlar gıda, giyim, eğlence ya da herhangi başka bir amaçla hayvan kullanmıyor.
 
Etkinlik 1 Kasım Cumartesi 12.00-21.30 arası Community Kitchen’da (Tophane) gerçekleşecek.
 
Etkinlik hakkında ayrıntılı bilgi ve etkinlik programına www.abolisyonistveganhareket.org adresinden ulaşabilirsiniz.
 
Veganlık hakkında daha ayrıntılı bilgi için www.NedenVegan.info adresini ziyaret edebilirsiniz.
 
Community Kitchen ulaşım bilgisi:
Lüleci Hendek Cad. No.27 Tophane/Beyoğlu
 
Etkinliğin Facebook sayfası:
 

Etiketler: yaşam, ekoloji
İstihdam