20/06/2022 | Yazar: Kaos GL

10. İzmir LGBTİQ+ Onur Haftası, “Trans Hafıza” söyleşileri ve film gösterimleriyle başlıyor!

10. İzmir LGBTİQ+ Onur Haftası başlıyor! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Bu yıl onuncusu düzenlenen İzmir LGBTİ+ Onur Haftası’nın tam programı yayınlandı. Bugün (20 Haziran) başlayan hafta, 26 Haziran Pazar günü saat 18.00'de Alsancak ÖSYM önünde Onur Yürüyüşü ile sonlanacak.

Haftanın ilk etkinliği bugün Trans Hafıza başlığıyla 18.00’de Karakedi’de yapılacak. Etkinlikte Eryaman-Esat, Ülker Sokak ve İzmir’de trans kadınların hafızasının peşine düşecek. “Trans hafızada trans erkeklerin yeri” başlıklı oturumda ise trans kültürün trans erkekleri ne kadar kapsadığı sorusuna yanıtlar aranacak.

Konuşmaların ardından saat 20.00’de Kekre ve Voltrans belgeselleri izlenecek.

10-izmir-lgbtiq-onur-haftasi-basliyor-1

10. İzmir LGBTİ+ Onur Haftası Komitesi, “Hafıza” temasını şöyle duyurdu:

“Hafızamıza kazınanlar ve hafızanıza kazıyacaklarımız var. Temamızı ‘hafıza’ olarak seçiyoruz çünkü yaşadıklarımızın ve yaşantılarımızın tarihsel belleğini gözler önüne sermek istiyoruz.”

“Biz LGBTİQ+'lar mücadelemizin ve direnişimizin tarihini biliyoruz. Temamızı hafıza olarak seçtik çünkü Ülker Sokak’ta yaşanılanları, Esat-Eryaman’ı, devletin yaşattığı ve sürekli olarak körüklediği şiddeti kara bir leke olarak yeniden hafızalara kazımak istiyoruz.”

Komite, hafızaları tazelemek, tarihi kendi sözümüzle yazmak ve geleceği değiştirmek isteyen herkesi 20-26 Haziran tarihlerinde 10. İzmir LGBTİ+ Onur Haftası etkinliklerine ve akabinde gerçekleşecek İzmir Onur Yürüyüşü’ne davet ediyor. Program önümüzdeki günlerde belli olacak.

Hafta etkinliklerini ve duyurularını Twitter ve Instagram’dan takip edebilirsiniz.


Etiketler: yaşam
İstihdam