22/10/2021 | Yazar: Kaos GL

17 Mayıs Derneği, Esenlik Programı kapsamında LGBTİ+ ve esenlik (wellbeing) alanlarıyla ilgilenen gönüllü çevirmenlerini arıyor.

17 Mayıs Esenlik Programı gönüllü çevirmenlerini arıyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

17 Mayıs Derneği, Esenlik Programı kapsamında, hak savuncuları ve esenlik (wellbeing) tematik alanında, uluslarası iyi örnek olabilecek yazılı kaynakları Türkçe’ye çevirmeyi ve bu sayede LGBTİ+ hak savunucuları başta olmak üzere, tüm hak savunucularını güçlendirecek kaynaklar oluşturmayı hedefliyor.

Dernek bu doğrultuda İngilizce’den Türkçe’ye çevrilecek kaynaklar için, daha önce çeviride deneyimi olan, LGBTİ+ ve esenlik alanı ilgilenen ve kendini bu konuda daha çok geliştirmek isteyen herkesi programla iletişime geçmeye bekliyor.

Esenlik Programına gönüllü çeviri ile destek vermek istiyorsanız buradan form doldurabilirsiniz. Sorularınız için esenlik@17mayis.org adresine e-posta yollayabilirsiniz.

Esenlik Programı nedir?

LGBTİ+ topluluklarını ve aktivizmini güçlendirmeyi hedefleyen 17 Mayıs Derneği bu hedefe ulaşmak amacıyla gerçekleştirdiği çalışmalar kapsamında, Ağustos 2021 itibari ile Esenlik Programını başlatmıştır.

LGBTİ+ aktivistlerin ve kurumların esenlik halini arttırmaya yönelik tasarlanan programda, bireysel ve kurumsal destekler ile esenlik halinin arttırılması, aktivistlerin çalıştıkları kurumda esenlik konusunun öne çıkarılması, programın diğer faaliyetleri ile birlikte LGBTİ+ İnsan Hakları Savunucularının sistematik olarak maruz bırakıldığı ayrımcılığa ve şiddete karşı güçlendirilmesi hedeflenmektedir.


Etiketler: yaşam
İstihdam