23/05/2016 | Yazar: Kaos GL

17 Mayıs Uluslararası Homofobi Karşıtı Gün vesilesiyle Kıbrıs’ın kuzeyinde düzenlenen etkinliklere Kaos GL de katıldı.

17 Mayıs haftasında Kaos GL de Kıbrıs’taydı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

17 Mayıs Uluslararası Homofobi Karşıtı Gün vesilesiyle Kıbrıs’ın kuzeyinde düzenlenen etkinliklere Kaos GL de katıldı.

17 Mayıs Homofobi Karşıtlığı Günü Organizasyon Komitesi tarafından hafta boyunca düzenlenen etkinlikler Cumartesi (21 Mayıs) Lefkoşa’da yapılan “Kıbrıs Onur Yürüyüşü” ile sona erdi.

Kıbrıs’ın kuzeyinde 17 Mayıs Uluslararası Homofobi ve Transfobi Karşıtlığı Haftası (15-21 Mayıs 2016) kapsamında düzenlenen etkinliklere Kaos GL Derneği’nden Yasemin Öz, Aylime Aslı Demir, Umut Güner ve Ali Erol da katıldı.

17 Mayıs Uluslararası Homofobi Karşıtı Gün vesilesiyle 15 Mayıs’ta Mağusa’da düzenlenen pikniğe Kaos GL’den Yasemin Öz konuşmacı olarak katıldı.

Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Platformu’nun katkılarıyla 15-21 Mayıs Uluslararası Homofobi Karşıtlığı Haftası'nın bir parçası olarak ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampüsü’nde 16 Mayıs akşamı gerçekleşen söyleşiye Kaos GL’den Ali Erol, Yasemin Öz ve Aylime Aslı Demir katıldılar. Söyleşide LGBT hareketin tarihi, ayrımcılık ve mücadele yolları ile beden politikaları konuşuldu.

17 Mayıs haftası kapsamında ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampüsü’nde bu yıl ilk kez Onur Yürüyüşü yapıldı.

Kuzey Kıbrıs 17 Mayıs Organizasyon Komitesi’nin bileşenlerinden KTÖS Lefkoşa Lokalinde 17 Mayıs günü yapılan “Beden Politikaları ve Eğitim” başlıklı söyleşiye Kaos GL’den Aylime Aslı Demir ile Ali Erol konuşmacı olarak yer aldılar.

Faika Deniz Paşa’nın modere ettiği, sendika üyesi öğretmenlerin katıldığı söyleşide Aylime Aslı Demir, ilk olarak “biyopolitika” kavramını açarak başladı. “Hayatla uğraşan politika” anlamına gelen kavramın cinsiyetlere, cinselliklere, söyleme, mekana nasıl sirayet ettiğini, bunları nasıl düzenlediğini anlattı. Söyleşinin devamında konuşmacılar, beden politikalarının eğitime yansımaları ile LGBTİ öğrencilerle öğretmenlerin uğradıkları ayrımcılıkları ele aldılar.

Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Platformu’nun aynı başlıklı etkinliği, gene Aylime Aslı Demir ve Ali Erol’un katılımıyla, 18 Mayıs Çarşamba günü Mağusa Gençlik Merkezi’nde (MAGEM) gerçekleşti.

Mağusa Gençlik Merkezi’nde Sadık Örken’in moderasyonuyla yapılan söyleşiye KTÖS üyesi öretmenler ve Mağusalı gençler katıldı.

17 Mayıs Uluslararası Homofobi karşıtlığı Gününde düzenlenen bir diğer etkinlik ise Avrupa Komisyonu tarafından “AB’de LGBTİ Bireylerin Hakları” başlığı altında organize edildi.

Lefkoşa’da, Naci Talat Vakfı’nda yapılan (17 Mayıs) ve “AB finansmanlı LGBTİ bireylerin eşitliğinin kazanılması projelerinin ele alındığı panelin konuşmacıları arasında Kaos GL’den Umut Güner de yer aldı.

Avrupa Komisyonu Kıbrıs Temsilcisi George Markopouliotis'in açılış konuşmasını yaptığı ve Mete Hatay'ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen panelin diğer konuşmacıları ise Yrd. Doç. Volkan Yılmaz, Doğuş Derya ve Erman Dolmacı oldu.


Etiketler: yaşam, dünyadan
İstihdam