04/07/2023 | Yazar: Kaos GL

17 Mayıs Derneği Esenlik Programı kapsamında 2023'ün II. dönem bireysel destek başvuruları başladı!

17 Mayıs’tan 30 aktiviste ücretsiz bireysel psikolojik danışmanlık Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

LGBTİ+ topluluklarını ve aktivizmini güçlendirmeyi hedefleyen 17 Mayıs Derneği^nin bireysel destek başvuruları yeniden açıldı.

LGBTİ+ aktivistlerin ve kurumların esenlik halini arttırmaya yönelik tasarlanan programda, LGBTİ+ İnsan Hakları Savunucularının sistematik olarak maruz bırakıldığı ayrımcılığa ve şiddete karşı güçlendirilmesi hedefleniyor.

Proje kapsamındaki Esenlik Destek Ağındaki psikologlar tarafından, LGBTİ+ alanında çalışan insan hakları savunucusu 30 aktiviste ücretsiz olarak bireysel psikolojik danışmanlık (10-12 seans arası değişen) desteği sunulacak.

9 Temmuz Pazar günü, saat 18:00’a dek programa başvurabilirsiniz. Başvuruya dair sorularınız içinse esenlik@17mayis.org veya aras@17mayis.org adreslerine ulaşabilirsiniz.

Buradan başvurabilirsiniz.

Başvuru sürecine dair

17 Mayıs Derneği, bireysel destek için yapılacak başvuruların değerlendirme sürecini şöyle anlatıyor:

“Form aracılığıyla yapılacak başvurular Esenlik Program Koordinatörü tarafından ihtiyaç ve etki analizi yapılarak değerlendirildikten sonra kısa liste oluşturulacaktır. Kısa listedeki kişiler ile görüşmeler yapılacak olup, süreç sonucunda başvuruculara olumlu ya da olumsuz şekilde geri bildirim yapılacaktır. Başvurusu olumlu olarak değerlendirilen kişilere verilecek desteğin ne şekilde yürütüleceğini, Esenlik Programı Koordinatörü ve aktivist beraber planlayacaktır.”


Etiketler: yaşam, sağlık, sağlık hakkı
İstihdam