07/11/2022 | Yazar: Kaos GL

CİSÜ Platformu, üyelerinden 17 Mayıs’ın 2021 yılında başlattığı Esenlik Programı tarafından derlenen beş yaygın esenlik önerisini paylaştı.

17 Mayıs’tan 5 esenlik önerisi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Cinsel Sağlık ve Üreme Sağlığı Hakları Platformu (CİSÜ), üyelerinden 17 Mayıs Derneğinin 2021 yılında başlattığı Esenlik Programı tarafından derlenen beş yaygın esenlik önerisini paylaştı.

Öneriler esenliğin tanımıyla başlıyor: “Kişinin kendisini iyi hissetmesi ve iyi işlev görmesinin birleşimi olarak tanımlanabilir.”

Öneriler ise şöyle sıralanıyor:

Diğer insanlarla iletişime geçmek – bağlanmak: Aidiyet ve öz değer duygusu oluşturmamıza yardımcı olur. İlişkilerde olumlu deneyimleri paylaşmak, duygusal destek sağlamak ve başkalarının desteğine izin vermek bize iyi gelebilir.

Fiziksel aktif olmak: Özgüvenimizi yükseltebilir, hedefler veya zorluklar belirlemenize ve bunlara ulaşmanıza yardımcı olabilir.

Yeni beceriler öğrenmek: Bunlar yepyeni alanda bir beceri olmasa bile öğrenmeyi hayatımızın bir parçası haline getirmemize yardımcı olabilir.

Başkalarına destek vermek: Bu olumlu duygular ve ödül duygusu yaratır, bir amaç ve öz değer hissi verebilir, diğer insanlarla bağlantı kurmanıza yardımcı olabilir. Diğer insanlara karşı küçük jestler veya ait hissettiğiniz bir toplulukta gönüllü olmak bunun için bir başlangıç olabilir.

Şimdi ve burada olmak – Mindfulness: İçinde bulunduğumuz ana daha fazla dikkat etmek esenliğimize iyi gelebilir. Anda olmak düşüncelerinizi ve duygularınızı, bedeninizi ve çevrenizdeki dünyayı içerir. Mindfulness, hayattan daha fazla zevk almanıza ve kendinizi daha iyi anlamanıza yardımcı olabilir.


Etiketler: yaşam
nefret