10/06/2020 | Yazar: Kaos GL

Bu yıl 12-22 Haziran tarihlerinde online gerçekleşecek olan 18. Uluslararası Gezici Filmmor Kadın Filmleri Festivali filmlerini duyurdu.

18. Filmmor filmleri belli oldu Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kadınlarla kadınlar için sinema yapmak üzere kurulan Filmmor Kadın Kooperatifi, 18. Uluslararası Gezici Filmmor Kadın Filmleri Festivali’ni online düzenliyor. 12-22 Haziran tarihlerinde gerçekleşecek olan festival, pandemi sebebiyle ertelemişti.

Filmmor, “Hak Odaklı Sinema” temasıyla gerçekleşeceğini duyurduğu online festivalin filmlerini kamuoyu ile paylaştı.

Festival’de bu yıl “Hak Odaklı Sinema” bölümünün yanında Kadınların Sineması, Bedenimiz Bizimdir, Cins-iyet-ler, Feminist Kadraj, Feminist Bellek ve Film-i Takip bölümlerinde onlarca ülkeden 38 film izleyiciyle buluşacak.

“Batsın ikili cinsiyet rejimi!” diyen “Cins-iyet-ler” bölümünde bu yıl izlenebilecek filmler ise şöyle: “Alev Almış Bir Genç Kızın Portresi / Céline Sciamma”, "At Çizerek Büyüyen Kızlar / Joanie Wind”, “İtalya ve Bu Sular / Anja Franziska Plaschg, Loan Gavriel”, “XY / Anna Karín Lárusdóttir”.

Nasıl izleyeceğiz?

18. Uluslararası Gezici Filmmor Kadın Filmleri Festivali her koşulda buluşmak, dayanışmak, üretmek için 12-22 Haziran tarihleri arasında festival web sitesinde online yapılacak. Festival 12 Haziran 21.00’de, yeryüzünün dört yanından festivali mümkün kılan kadınlarla birlikte, online canlı yayınla açılacak.

Filmmor web sitesinden izlenebilecek festivalde, online panel, söyleşi ve atölyeler de yapılacak. Tüm film ve etkinlikler buradan adresinden kayıt yaptırarak İngilizce-Türkçe altyazı-çeviri ile ücretsiz olarak izlenebilecek.

Festival’de “Hak Odaklı Sinema”, “Yerelde Kültür Sanat Üreten Kadınlar” panelleri, “Evde Kendi Filmini Yap” atölyesi gibi etkinlikler, forumlar, yönetmen-ekip sohbetleri yapılacak. Sektör buluşmalarında bu yıl “Kameralı Kadınlar” buluşuyor.

Festival’in tüm filmlerine buradan ulaşabilirsiniz.

 


Etiketler: kültür sanat
İstihdam