17/05/2011 | Yazar: Kaos GL

19 Mayıs Perşembe günü, Ankara’da y

19 Mayıs’ta Trans Forumda Buluşuyoruz! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
19 Mayıs Perşembe günü, Ankara’da yapılacak Trans Forum’un ilk bölümü “Kaos GL Trans Çalıştayı”nda Türkiye’den Trans Aktivistler bir araya gelecek. İkinci bölümde ise trans hareketin gündemi tartışmaya açılacak.
 
Cinsel Yönelim ve Cinsiyet Kimliği ayrımcılığına karşı mücadele yürüten Kaos GL, her yıl 17 Mayıs Haftasında düzenlediği Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma’nın ana etkinliklerinden Trans Forum’u 19 Mayıs’ta düzenliyor.
 
19 Mayıs Perşembe günü, Ankara’da yapılacak Trans Forum iki bölümden oluşacak. Birinci bölümde, “Kaos GL Trans Çalıştayı”nda Türkiye’den Trans Aktivistler, bir araya gelecek. Kaos GL’nin transfobi karşıtı hareket ile ilişkisinin ele alınacağı çalıştay sadece trans aktivistlerin katılımına açık gerçekleşecek.
 
“Kaos GL transfobi karşıtı hareketin neresinde duruyor… Trans aktivistlerle Kaos GL dayanışması…  Dayanışma nerde nasıl kuruluyor… Dayanışma önündeki engeller neler…”
 
Kaos GL’ye yönelik zaman zaman dile getirilen “transfobik” eleştirilerinin trans aktivistlerle birlikte tartışılacağı çalıştay sadece trans aktivistlere ve Kaos GL üyelerine açık olacaktır.
 
Herkesin katılımına açık şekilde yapılacak Gökkuşağı İçin Trans Forumda ise trans bireylerin kamusal, özel alanda yaşadıkları sorunlar ve bu sorunlara karşı mücadele yolları ile trans hareketin gündemi tartışmaya açılacak.
 
Moderatörlüğünü Kaos GL’den Helin Bülbül’ün yapacağı Gökkuşağı İçin Trans Forum şu başlıklardan oluşuyor:
Trans Mültecilerin Sorunları, Hayriye Kara, Kaos GL
Trans Ağı Deneyimi, Buse Kılıçkaya, Pembe Hayat
Nefret Suçları Kampanyası, Şevval Kılınç, Kadın Kapısı, İstanbul LGBTT
Trans Hareket İçerisinde Trans Erkekler, Aras Güngör, Pembe Hayat,
İzmir’de Transların Yaşadıkları Sorunlar, Deniz San, Siyah Pembe Üçgen
 
Konur 2 Sokak, No: 63/13’te bulunan Aylak Kültür Evi’ndeki Forum, 16:30 – 18:30 saatlerinde gerçekleşecek. 
 


Etiketler: yaşam
İstihdam