02/05/2023 | Yazar: Kaos GL

Ankara Onur Yürüyüşü, geçtiğimiz yıl işkenceyle gözaltına alınan 42 kişiye açılan davanın ilk duruşmasında bir arada olmaya çağırıyor.

2. Ankara Onur Yürüyüşü davası 11 Mayıs’ta Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Ankara Onur Yürüyüşü, geçtiğimiz yıl işkenceyle gözaltına alınan 42 kişiye açılan davanın ilk duruşmasında bir arada olmaya çağırıyor.

İslamcı LGBTİ+ düşmanlarının Hacı Bayram Camii ve Kuğulupark’taki linç ve nefret çağrılarına izin veren polis 5 Temmuz 2022’de gerçekleşen 2. Ankara Onur Yürüyüşü’ne saldırmıştı. Polis saldırısında 42 aktivist işkenceyle gözaltına alınmıştı.

TIKLAYIN - Tunalı Hilmi Caddesi’ne bağlanan sokaklardan, “Nefrete inat, yaşasın hayat” sloganları yükseldi.

Ankara Onur Yürüyüşü Komitesi, bugün bir paylaşımda bulunarak gözaltına alınan 42 kişiye açılan davanın ilk duruşma tarihini duyurdu. Komite “Dayanışma için herkesi duruşmaya davet ediyoruz” diyerek LGBTİ+ aktivistlerinin haklarını savunan herkesi 11 Mayıs 2023 tarihinde saat 10:00’da Sıhhıye Adliyesi 52. Asliye Ceza Mahkemesine çağırıyor.

“Yaşamımızı özgürce sürdürebilmek için direniyoruz”

Ankara Onur Yürüyüşü Komitesi, yürüyüşe polis ve çetelerin saldırısına ilişkin yürüyüş günü İnsan Hakları Derneği Ankara Şubesi’nde basın toplantısı düzenleyerek maruz bırakılan şiddetin boyutlarına dikkat çekmişti:

“Saldıranlar sadece polisler değildi. Aynı zamanda sivil faşist gruplar onur yürüyüşüne katılanlara saldırdı ve arkadaşlarımız gözaltına alınırken polis koruması altında tekbir attılar. Polis hastaneye gözaltı takibine giden avukat arkadaşlarımıza fiziksel saldırıda bulundular. polisin ve İslamcı faşist çetelerin bu saldırılarına ve engelleme çabalarına rağmen sokaklarda defalarca açıklamanızı gerçekleştirdik, sokakları sloganlarımızla doldurduk.

Saldıran ve arkadaşlarımızı gözaltına alan gücü tanıyoruz. Bu güç, aynı zamanda biz lubunyaları yaşamımızın her alanında bizi hedef gösteren, bize şiddet uygulayan, dayatmacılığıyla bizleri kısıtlayan, yok sayan ve lubunyaların yaşam haklarını ellerinden alan gücün ta kendisidir.

 

Biz yeniden sesleniyoruz; LGBTİ+lari toplumdan dışlayan, Diyanet fetvaları, Bakanlık fermanlarıyla LGBTİ+’ları hedef gösteren LGBTİ+fobik devlet bilsin ki, her yürüyüşümüz onur yürüyüşü, susmuyoruz korkmuyoruz ve direnmeye her alanda devam ediyoruz.”


Etiketler: insan hakları
İstihdam