16/11/2020 | Yazar: Kaos GL

Dayanışmanın Kadın Hali Derneği’nin bu yıl ikincisini düzenleyeceği festivalde feminist, queer ve trans aktivizmi çeşitli yönlerden ele alacak.

2. Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Festivali başlıyor! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Dayanışmanın Kadın Hali Derneği (DAKAH-DER) tarafından bu yıl ikincisi düzenlenecek olan festival 20-25 Kasım tarihlerinde online gerçekleşecek. Festival kapsamında paneller, atölyeler, söyleşiler ve konserlerden oluşan dopdolu bir program katılımcıları bekliyor.

DAKAH-DER festival programını şöyle anlatıyor: “Festival programımızda hepimizin içinde bulunduğu gündemdeki konuları özneleri ile ele almaya özen gösterdik. Mücadelemizi hangi alanda sürdürüyor olursak olalım umutlu ve dirençli olmayı seçiyor; ataerkin, otoritenin bize dayattıklarının aksine yüksek sesle ve kahkahalarımızla mağdur politikası gütmeden inatla alanlarımıza sahip çıkıyoruz.

“20 Kasım Nefret Suçu Mağduru Transları Anma Günü ile açılışımızı, “TERF Tartışmasına dair Transfeminist Perspektifler” panelini İlksen Gürsoy, Sinan Göknur ve Kanno ile gerçekleştiriyoruz.2-kadina-yonelik-siddetle-mucadele-festivali-basliyor-1

“Ardından, İstanbul Sözleşmesinin hukuki sürecini, eylem pratiklerini Avukat Hülya Gülbahar, Trans aktivist Şevval Kılıç ve Mor Çatı Vakfı’ndan Elif Ege ile konuşacağız. Pazar günü Aslı Alpar ile Şiddete Karşı Queer Karikatürler atölyesinde buluşacağız. Aynı günün akşamında Esmeray, bize Covid-19 Salgını ile LGBTİ+’ların iş hayatlarında yaşadıkları zorlu süreçten söz edecek.

“Haftanın başlangıcında, kapalı bir grupla Jinekolog Irmak Saraç ve Psikiyatrist Seven Kaptan cinselliğimize sağlığımıza dair merak ettiğimiz sorularımıza cevap olacaklar. Burcu Gökçek Online Yoga ile biraz dinlenip kontrollü nefesler alıp kendimize şefkat göstereceğiz.

“Filiz Kerestecioğlu’nun konuk olacağı Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Forumunda bir sohbet havasında güncel konuları başlıkları ele alıp mücadele yöntemlerimizi hep birlikte tartışacağız. Ardından iki güzel konserle Big Bando ekibinden Ladies Quartet’in melodileri ve Seda Savaş’ın şarkıları ile kapanışımızı gerçekleştireceğiz.”

Festivale dair tüm detayları ve ayrıntılı programı buradan takip edebilirsiniz.

 


Etiketler: yaşam
İstihdam