19/10/2010 | Yazar: Kaos GL

Geçtiğimiz ay okullarında ya da evlerinde homofobik taciz ile karşı karşıya kalan ve intihar eden 6 gencin onuruna, Facebook’ta 50 bin kişiye ulaşan bir grup 20 Ekim 2010 gün&uu

20 Ekim’de MOR Giyin! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Geçtiğimiz ay okullarında ya da evlerinde homofobik taciz ile karşı karşıya kalan ve intihar eden 6 gencin onuruna, Facebook’ta 50 bin kişiye ulaşan bir grup 20 Ekim 2010 günü herkesi mor giyinmeye davet etti.
Facebook’ta Yapılan duyuruda şöyle denildi:
 
“Karar verildi. Geçtiğimiz haftalarda/aylarda, okullarında ya da evlerinde homofobik taciz ile karşı karşıya kalan ve intihar eden 6 gencin onuruna, 20 Ekim 2010 günü hepimiz mor giyineceğiz. LGBTQ bayrağının üzerindeki MOR renk, ruhu temsil ediyor ve sizden tam olarak istediğimiz de bu: ruh. Lütfen şunu bilin, kim olduğunuz ya da cinsiyetiniz/cinsel kimliğiniz ne olursa olsun sizi seven ve size saygı duyan insanlarla karşılaştığınız zaman yaşam daha iyi olacak. Lütfen 20 Ekim tarihinde mor giyinin. Arkadaşlarınıza, ailenize, komşularınıza ve okul arkadaşlarınıza anlatın.
Huzur İçinde Yat Clementi, Seth Walsh (üstte)
Huzur İçinde Yat Justin Aaberg, Raymond Chase (ortada)
Huzur İçinde Yat Asher Brown ve Billy Lucas. (altta)

Bu sevgi, birlik ve barış mesajını yayın/yaygınlaştırın.

Bunun çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bu genç adamların yaşamlarının bir anlamı vardı.
Bu yüzden ister gey, ister heteroseksüel, ister arada bir yerde, ister trans ol, bu genç adamların ruhlarını temsil etmek ve anmak için 20 Ekim’de MOR GİYİN.”
 
ABD’de 18 yaşındaki Tyler Clementi eşcinsel ilşkisini gösteren videoyu oda arkadaşı internette yayınlayınca 22 Eylül 2010’da köprüden atlayarak intihar [[http://www.kaosgl.com/icerik/gizli_cekilen_seks_goruntuleri_escinsel_genci_intihara_surukledi|etmişti]]. facebook grubu: 
http://www.facebook.com/event.php?eid=144778572233301
Çeviri: Semih Varol

Etiketler: yaşam, dünyadan
İstihdam