30/12/2007 | Yazar: Kaos GL
Kaos GL’nin web sitesinde düzenlediği ‘2007’nin En’leri’ anketi sonuçlandı.


Kaos GL Derneği'nin bir yılın eşcinsel hakları açısından olumlu ve olumsuz olaylarının değerlendirdiği ‘2007’nin En’leri’ anketi sonuçlandı.
Kaos GL’nin web sitesinde düzenlediği ankete 1205 kişi oy verdi.
Olumlu olay ve kişileri ‘şugar’, olumsuzları da ‘madi’ kategorilerinde değerlendiren ankette sonuçlar şöyle:
2007’NİN EN ŞUGAR OLAYI
TÜRKİYE
Türkiye’nin ilk resmi üniversite topluluğu Bilgi Üniversitesi Gökkuşağı LGBT Kulübü’nün kurulması.
DÜNYA
İngiltere’de eşcinsellere karşı nefreti ve ayrımcılığı körükleyenlere hapis cezası getiren yasanın yürürlüğe girmesi.
2007’NİN EN MADİ OLAYI
TÜRKİYE
Seyfi Dursunoğlu’nun canlandırdığı Huysuz Virjin’ karakterine RTÜK tarafından ekran yasağı getirilmesi.
DÜNYA
İran’da eşcinsel idamlarının devam etmesi.

2007’NİN EN ŞUGAR’I
TÜRKİYE
‘Biz Alevilerin, Kürtlerin, eşcinsellerin, ateistlerin, Müslüman kadınların, sakatların, vicdani retçilerin sesi olmak istiyoruz. Yani farklı olandan yanayız’ diyen ve Onur Yürüyüsü’ne katılan İstanbul 2. Bölge’den bağımsız milletvekili adayı Baskın Oran.
DÜNYA
‘Bana göre bir kadına aşık olmakla bir erkeğe aşık olmak arasında bir fark yok. Tuhaf kısıtlamalar yüzünden kendimi niye yeni heyecanlardan mahrum bırakayım ki’ diyen oyuncu Natalie Portman
VE
Harry Potter kahramanlarından baş büyücü Dumbledore’un gey olduğunu açıklayan yazar J.K. Rowling.

2007’NİN EN MADİ’Sİ
TÜRKİYE
"Bir doktor olarak onları anlıyorum. Bu bir hastalıktır. Sanat adına eşcinselliği meşrulaştırmak doğru değil. Bu halk böyle şeyler istemez. 100 kişiye sorsanız belki içinden bir kişi olumlu bakabilir" diyen Cüneyt Arkın.
DÜNYA
Eşcinsel oldukları ortaya çikanların idam edildikleri İran’da ‘eşcinsel olmadığını’ söyleyen İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad.

2007’NİN LGBT KİTABI
*Yedi Kapılı Kırk Oda - Murathan Mungan
2007’NİN LGBT FİLMİ
*Yaşamın Kıyısında - Fatih Akın
2007’NİN LGBT OYUNU
*Pembe Gri - Pembe Hayat Tiyatrosu
Etiketler: yaşam