19/01/2011 | Yazar: Kaos GL

Yerel bir örgüt olarak birincil hedefi Çukurova bölgesindek

2010 Yılı Çukurovalı Eşcinsellerin Buluşma Yılı Oldu Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Yerel bir örgüt olarak birincil hedefi Çukurova bölgesindeki LGBTT bireylere ulaşmak olan Çukurova Eşcinsel İnisiyatifi için 2010 yılı çok özel bir yıl, çünkü bu yıl içerisinde doğdu.

Yerel bir örgüt olarak birincil hedefimiz Çukurova bölgesindeki LGBTT bireylere ulaşmaktı. Bunun için bir Happy Hour düzenledik. Bu toplantıya Antakya ve Mersin'den katılan arkadaşlarımız vardı. Böylelikle ÇEİ’nin doğuşunu insanlara duyurmayı başarmış olduk ve bölgedeki LGBTT bireylerin çoğunluğuna ulaşmış olduk ve çalışmalarımıza katılmaları için davet ettik.

Sonraki zamanlarda birçok arkadaş toplantılarımıza gelmeye başladı, cinsel yolla bulaşan hastalıklar ve Türk hukuk sisteminde LGBTT bireylerin yeri ve hakları konulu bilgilendirme toplantıları yaptık. Buna ek olarak düzenli olarak film gösterimi etkinliği ve buna benzer sosyal faaliyetler ile bireylerin sosyalleşmesi ve kaynaşması anlamında çalışmalarımız oldu.

Çukurova bölgesinde bir farkındalık yaratmak için üstünde inisiyatifin adı ve iletişim bilgileri olan çıkartmalar bastırarak şehirdeki birçok yere yapıştırdık. Böylece birçok insan oluşumdan haberdar oldu ve nerdeyse her gün yeni gönüllülerin aramıza katılmasıyla daha da güçlendiğimizi hissederek, geleceğe yönelik umutlarımız sağlamlaşmaya başladı.

Homofobi Karşıtı Buluşmanın Adana ayağında yapılan panele ve film gösterimine katıldık.

STGM'nin desteğiyle Türkiyedeki tüm LGBTT örgütlerini temsilcilerini Adanaya çağırdık. Birlikte Deneyim Paylaşımı Toplantısını gerçekleştirmiş olduk. Bu toplantı en önemli organizasyonlarımızdan biriydi, çünkü Türkiye’de bu anlamda çalışmalar yapan birçok oluşumun temsilcilerinin biraraya gelip deneyimlerini paylaşması bizim için çok değerliydi.

2011 yılı içerisinde Ulusal Ajans Gençlik Programına sunacağımız ve şimdiden üzerinde çalışmaya başladığımız bir proje hazırlığı içindeyiz. 2011 yılı için hazırlayacağımız bir proje ile yolumuza daha da güçlenerek devam etmeyi ümit ediyoruz.


Etiketler: yaşam
İstihdam