03/01/2013 | Yazar: Kaos GL

PinkNews.co.uk 2012 yılındaki en önemli LGBT olaylarına bir göz atıyor.

2012’nin En Garip ve Beklenmedik LGBT Hikâyeleri - 5 Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
3 – İngiltere Kilisesi’ne mensup bir blogger, bir milletvekiline yazdığı mektupta eşcinsel evliliğin yasallaştırılmasının çocuklara okulda “insan dışkısı yeme”nin öğretilmesinin önünü açacağını iddia etti
Milletvekiline yazdığı mektupta, sözde papaz ve Anglican Mainstream bloggerı Dr. Lisa Nolland, eşcinsel evliliğin yasallaştırılmasının, çocuklara okullarda “insan dışkısı yemek” gibi riskli cinsel deneyimlerin öğretilmesinin yolunu açacağını iddia etti.
 
Terrance Higgins Vakfı sözcüsü ise, Dr. Nolland’ın açıklamasını “aptalca” olarak niteledi.
 
2 – Mike Tyson’ın cinsiyet geçiş ameliyatı olduğu yönündeki yalan haber, bazı haber sitelerince gerçek sanıldı
Kasım ayının sonlarında, yalan haberler yayınlayan bir İngiliz internet sitesinin yayınladığı, Mike Tyson’ın cinsiyet geçiş ameliyatı olduğu hakkındaki şaka, bir takım Afrika gazetelerince gerçek sanıldı. “Doktorlar, ‘Mike Tyson’ın cinsiyet geçiş ameliyatı büyük bir başarıydı.’ dedi.” gibi manşetler atıldı.
 
Haber orijinali şöyle: “Hakem Mitch Halpem, Tyson’ın yüzünün kızardığını, aşırı terlediğini ve sol göğsünden süt salgıladığını söyleyerek maçı durdurdu.”
 
1 – Amerikalı radyo sunucusu Linda Harvey, eşcinsellerin “insan” olmadığını ve bu nedenle Amerikan Anayasası tarafından korunmadıklarını söyledi
Ohio’da bulunan WRFD isimli Hristiyan radyo istasyonunda sunuculuk yapan Linda Harvey, Papa’nın eşcinsel evliliklerin insanlığın geleceğine bir tehdit oluşturacağıyla ilgili sözlerinden destek alarak, Mission America dinleyicilerine şu soruyu sordu: “Neden eşit koruma tartışması değişme ihtimali bulunan eşcinsel davranışların lehine sonuçlansın? İnsanlar doğuştan eşcinsel değildir, bu 14. Anayasal Düzenleme’deki ‘insan’ tanımının çarpıtılmasını gerektirir.”
 
Çeviri: Birce Pakkan 

Etiketler: yaşam, dünyadan
İstihdam