21/06/2017 | Yazar: Gözde Demirbilek

‘Eşcinsellik geçici bir evre’ diyenlere karşı, 24 yıl sonra Washington Onur Yürüyüşü’nde sevdikleriyle buluşan çiftin fotoğrafı büyük ilgi gördü.

24 yıl sonra, aynı yerde, aynı aşkla! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

“Eşcinsellik geçici bir evre” diyenlere karşı, 24 yıl sonra Washington Onur Yürüyüşü’nde aynı yerde buluşan çiftin fotoğrafı büyük ilgi gördü.

Konu LGBTİ+’lar olduğunda bunun “geçici bir evre” olduğunu, “özentilikten” geldiğini iddia eden insanlarla herkes karşılaşmıştır. Benzer bir şekilde LGBTİ+’ların “sağlıklı” ve “uzun” soluklu ilişkiler kurmasının mümkün olmadığını iddia eden yorumlar da sık sık duyulan ayrımcı ifadelerden.

İki gün önce Twitter’da paylaşılan iki fotoğraf, rekor paylaşıma doğru gidiyor. İki fotoğraf da aynı kişilerin, aynı pozuyla çekilmiş ama bir farkla: 24 yıl sonra!

Nick Cardello ve Kurt English’in 1993 ve 2017 Washington Onur Yürüyüşü’nde çekilen bu iki fotoğrafı binlerce dayanışma mesajını beraberinde getirdi. Nick, o günlerde ilk fotoğrafı çekilirken asla hayal edemeyeceği bu mesajların çifte büyük mutluluk verdiğini söyledi.

160 binden fazla yeniden paylaşılan ve 630 binin üzerinde beğeni alan çift “Biz ilk fotoğrafta 30 yaşındaydık, şimdi 54 yaşındayız. 24 yıl geçti, hâlâ LGBTİ+ eşitliği için mücadele ediyoruz. Gelen yorumları okurken mutluluktan gözyaşlarına boğulduk” dedi.


Etiketler: yaşam, dünyadan
İstihdam