20/06/2016 | Yazar: Kaos GL

Kızıl Okyanus LGBTİ’nin çağrıcısı olduğu 3. Samsun LGBTİ Onur Yürüyüşü dün gerçekleşti.

3. Samsun Onur Yürüyüşü: "Kokuşmuş sisteminize karşı direnmeye devam edeceğiz!" Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kızıl Okyanus LGBTİ’nin çağrıcısı olduğu 3. Samsun LGBTİ Onur Yürüyüşü dün gerçekleşti. 

3. Samsun LGBTİ Onur Yürüyüşü, dün (19 Haziran) Süleymaniye Geçidi'nden sloganlar, şarkılar, alkışlar ve zılgıtlar eşliğinde başladı. Güvenlik güçleri yürüyüşe katılan grup için geniş güvenlik önlemi aldı.

Suruç katliamında hayatını kaybeden "Devrimin kızıl saçlı kadını" Aydan Ezgi Şalcı'yı anan Kızıl Okyanus üyeleri, “Cinsiyetçi, homofobik düzene karşı mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

“Kokuşmuş sisteminize karşı direnmeye devam edeceğiz!”

3. Samsun LGBTİ Onur Yürüyüşü'nün basın açıklaması şöyle:

“Her yıl dünya çapında düzenlen, bu yıl Samsun’da üçüncüsü yapılan Onur Yürüyüşü için buradayız. Sorgulanmadan ve yargılanmadan yaşamak için yaşam haklarımızı savunuyoruz.”

“Sadece Samsun’da değil dünya çapında LGBTİlere karşı yapılan ötekileştirmelere, şiddete, ataerkil hegemonyaya ve heteroseksist baskılara karşı direniyoruz. Dünyanın her yerinde ki nefret katliamlarına ve cinayetlere sessiz kalmayacağız. Katliamların, nefret cinayetlerinin,  yapılan tüm ötekileştirmelerin ve haksızlıkların karşısında duracağız.”

“Kızıl Okyanus’a hayat veren  “Devrimin Kızıl Saçlı Kadın’ı” olarak bilinen Aydan Ezgi Şalcı’yı 20 Temmuz’da Suruç’ta katleden barbar katil tecavüzcü IŞİD çeteleri, ABD’nin Orlando kentinde 49 LGBTİ’yi katletti. Bizler Eylül Cansın, Ahmet Yıldız, Efe Özyavuz, Trans Azra ve adını saymakla bitiremeyeceğimiz daha nicelerini anıyoruz. Anıları mücadelemizde yaşayacak.”

Cinsel yönelimimize, kime aşık olup kiminle birlikte olacağımıza karışmaya çalışan kokuşmuş sisteminize karşı direnmeye devam edeceğiz.”

“Tüm yasaklara baskılara rağmen, cinsiyetçi homofobik katliamcı çetelere ve destekçilerine karşı sokaklarda, barikatlarda, var olduğumuz her alanda isyanımızı büyüteceğiz ve hesap soracağız.”

“Gökkuşağının renklerinde boğulacaksınız.”

“Alışın, varız ve her yerdeyiz!”

3. Samsun LGBTİ Onur Yürüyüşü, basın açıklamasının ardından "Aydan Ezgi yaşıyor mücadele büyüyor", "Aşk aşk hürriyet uzak olsun nefret", "Homofobik devlet yıkacağız elbet" "Susma haykır translar vardır" , "Okulda, işte, mecliste eşcinseller her yerde" sloganları ile  sona erdi.


Etiketler: yaşam
İstihdam