22/02/2012 | Yazar: Kaos GL

Masa başında hazırlanan, yerinde uygulanmak istendiğinde sonuçları anlaşılan ve mücadelelerle karşılanan HES’ler hakkında iptal kararları artıyor.

4 HES’e Danıştay’dan Kesin Men! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Masa başında hazırlanan, yerinde uygulanmak istendiğinde sonuçları anlaşılan ve mücadelelerle karşılanan HES’ler hakkında iptal kararları artıyor. Artvin Şavşat’taki Papart Vadisi’ne yapılmak istenen 4 HES ile ilgili Danıştay tarafından ’projenin iptali’ kararı verildi.

Artvin’in Şavşat-Maydancık bölgesindeki Papart Vadisi’ne kurulmak istenen Cüneyt 1-2-3-4 HES’leri, bugüne kadar hakkında çıkan çokça ’yürütmeyi durdurma’ ve ’iptal’ kararlarına karşın şirket tarafından hukuk alanında sürüncemede bırakılmaya çalışılmıştı. Ancak projeler ile ilgili son kararı Danıştay söyledi. Danıştay 14. Daire, Rize İdare Mahkemesi’nin kararını doğru bularak şirketin temyiz davasını reddetti. Böylece 4 HES projesi kesin olarak iptal edilmiş oldu. 

’Mücadelemizin haklılığı ortada’ 
Mahkeme kararının ardından Meydancık Belediye Başkanı Nihat Acar, 08Haber adlı siteye açıklamalarda bulundu. Papart Vadisi’nin özel bir vadi olduğuna dikkat çeken Acar, verilen mücadelenin haklılığının bir kez daha kanıtlandığını söyledi. Acar, Papart Vadisi’nin bal sertifikası aldığını, şeker ve kalıntı oranlarının sıfır olduğunu da ifade etti. 

Meydancık Köyleri Kalkındırma Dayanışma ve Kültür Derneği (Mey-Köy-Der) Başkanı ve Meydancık Belediye Başkan Yardımcısı Namık Kemal Bahçeci de aynı siteye verdiği demeçte bölgede bal ormanları kuracaklarını, arıcılığı daha ileri bir noktaya taşıyacaklarını söyledi. Bahçeci, "Burada HES yapmak bu hazineyi yok etmekten başka bir şey değildir. Bütün dünyayı kasıp kavuran küresel ısınma Kafkasya bölgesini en son etkileyecek. Hatta bilim adamlarının araştırmalarına göre hiç etkilenmeyecek bir havzadan konuşuyoruz" dedi. (Sendika.Org) 


Etiketler: yaşam, ekoloji
İstihdam