14/07/2020 | Yazar: Kaos GL

Türkiye’nin queer olimpiyatları bu sene 21 - 23 Ağustos’ta pandemi tedbirleri nedeniyle online gerçekleşecek, ajandalarınıza not edin!

4. Queer Olympix’in tarihi açıklandı! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Dünya Sağlık Örgütü’nün pandemi ilan ettiği Koronavirüs salgınına alınan tedbirler nedeniyle bu yıl Queer Olympix online olarak 21-23 Ağustos tarihlerinde gerçekleşecek.

Bu yıl dördüncüsü düzenlenecek olan Queer Olympix bu yılın çağrısını şöyle yaptı:4-queer-olympix-in-tarihi-aciklandi-1

“Lubunların dikkatine! Lubunların dikkatine! Dördüncü Queer Olympix kucağına geldi.

“Evinde, odanda, balkonda, mutfak tezgâhında, yatakta, koltukta… 21-22-23 Ağustos'ta online etkinliklerimizle her neredeysen oradayız!

“Geçtiğimiz sene Kadıköy Kaymakamlığı, Queer Olympix’i “genel sağlığa tehdit” olduğunu iddia ederek yasaklasa da bir araya gelmemize engel olamamıştı! Bu sene ise aramıza küresel pandeminin girmesine izin vermiyor, “genel sağlığı” korumak amacıyla Queer Olympix’i ekranlarımıza taşıyoruz.

“Ekran başında terlerin akacağı, uzaktan pasların, hareketli anların yaşanacağı online bir deneyime hazır mısınız?

“Biz çok hazırız!

“Hep birlikte bir kez daha “Başka bir olimpiyat mümkün!” diyebilmek için sabırsızlanıyoruz. 21-22-23 Ağustos tarihlerinde görüşmek üzere!”

Queer Olympix’in tanıtım afişini ise bu yıl Hilal Bozok tasarladı.

Queer Olympix hakkında

Yeşil sahalardaki erkek egemenliğe ve heteroseksizme karşı top koşturan, çoğunluğu LGBTİ+ ve kadınlardan oluşan futbol takımı Atletik Dildoa, Queer Olympix’i 3 sene önce şöyle duyurmuştu:

“LGBTİ+ ve kadın olmak, kenti kullanırken bizi ister istemez çeşitli manevraları öğrenmeye, öz savunma tekniklerine, türlü türlü stratejilere sürüklüyor. Özellikle son dönemde siyasi ve toplumsal baskının kamusal alanda getirdiği kısıtlamalar, büyük meydanlarda yaşadığımız coşkulu direnişlere ve eğlencelere imkân tanımıyor ne yazık ki… Bir süredir kentin çeşitli yerlerindeki halı sahalarda futbol oynayan kadınlar ve LGBTİ+ bireyler olarak, özlediğimiz kalabalıkları spor aracılığıyla yaratabilir miyiz, “kamusal alanda varız” cümlesini bir de sporla kurabilir miyiz diye sorduk kendimize ve bu etkinliğin hazırlıklarına koyulduk. Sporun kitleleri birleştirici gücünün yanı sıra bedenimizi özgürleştirmenin yollarından biri olduğuna inanarak bu deneyimin imkânını gelin birlikte ve İLK KEZ yaratalım diyoruz!”

3. Queer Olympix Kadıköy Kaymakamlığı tarafından ikinci gününde Kalamış’ta yapılacak bölümlerini, İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün talebi üzerine yasaklamış, Sosyal Politikalar Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği (SPoD) Hukuk ve Adalete Erişim Birimi ve Queer Olympix ekibi bu yasağa karşı iptal davası açmıştı.

Davada Kadıköy Kaymakamlığı mahkemeye herhangi bir belge sunamadığı için mahkeme, yasağın hukuka aykırı olduğuna karar verdi.

 


Etiketler: yaşam, spor
nefret