25/06/2020 | Yazar: Kaos GL

Onur Haftası’nda bugün: 40 ve üzeri LGBTİ+’lar neredeler?

40 ve üzeri LGBTİ+’lar İstanbul Onur Haftası’nda! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası’nda bugün yapılacak etkinlikler arasında “40 ve üzeri LGBTİ+’lar neredeler?” söyleşisi de yer alıyor.

Bugün saat 17.00’de Zoom üzerinden yapılacak etkinliği 17 Mayıs Derneği’nin desteklediği Lubunya 40+ İnisiyatifi düzenliyor. Etkinlikte LGBTİ+ yaşlılar alanında uluslararası iyi örnekler, mevzuat açısından LGBTİ+ yaşlılar için durum analizi ve Lubunya 40+ İnisiyatifi’nin çalışmaları konuşulacak.

Etkinliğin çağrısı şöyle:

"Birlikte nasıl yaşlanacağız?" sorusuna yanıt bulmaya çalışırken aslında şu an nerede ve nasıl olduğumuz sorusuna sorduk kendimize. Eğer yaşlılık sürecini birlikte geçirmek istiyorsak, bugünümüzü de birlikte örgütlemek, birlikte zaman geçirmek için çabalamamız gerektiğinden hareketle örgütlenmeye karar verdik. 40+ Lubunya çatısında bir araya gelen lubunyalar olarak kendimizi hareketin içinde konumlandırıyor olsak da, hareketin dili, dinamikleri ve değişen kültürü içinde dönem dönem kendimize ve birbirimize sorduğumuz "ben neredeyim?" sorusu bizi bir araya getirdi. 40+ Lubunya sürecinin başlamasının ve kurulmasının temelinde de bu soru yatıyor. 40+ Lubunya olarak aynı zamanda öznesi olduğumuz hareketin şimdiye kadar yaşlılık sürecine ilişkin çok az bilgi üretmiş olmasından kaynaklı da "ben neredeyim" sorusunu sormaya ihtiyaç duyuyoruz. Bu soruyu sadece LGBTİ+ hareketin içinden doğru değil aynı zamanda yasal ve mevzuat açısından da soruyoruz? "Dünyadaki iyi örnekler bize ne söylüyor? "Biz birlikte ne yapabiliriz?" sorularına da Onur Haftası kapsamında birlikte yanıt aramak istiyoruz.
Konuşmacılar:
İsmail Alacaoğlu: Lubunya 40+ İnisiyatifi nasıl kuruldu, önüne koyduğu hedefler neler?
Özge Gökpınar: LGBTİ+ yaşlılar alanında yapılan iyi örnekler, Uluslararası deneyimler
Yasemin Öz: Mevzuat açısından LGBTİ+ yaşlılar için durum analizi. Mevzuat bize ne diyor,
patikalar neler olabilir?
Moderasyon: İsmail Alacaoğlu
Link:
https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZYqceusqTMpG90R6UbBK1yNExAnOMPPEUeQ
"Lütfen, linkte yer alan formu zoom hesabınıza bağlı e-posta adresinizle doldurun."


Etiketler: insan hakları
İstihdam