01/06/2021 | Yazar: Kaos GL

Genç LGBTİ+ Derneği’nin bu yıl #GökkuşağıYasakTanımaz temasıyla düzenleyeceği LGBTİ+ Gençlik Festivali’nde bugün hangi etkinlikler var?

5. LGBTİ+ Gençlik Festivali’nde bugün ne var ne yok? Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Genç LGBTİ+ Derneği, ilkini 2017 yılında gerçekleştirdiği LGBTİ+ Gençlik Festivali’nin beşincisi bu yıl #GökkuşağıYasakTanımaz temasıyla 31 Mayıs – 6 Haziran tarihlerinde gerçekleşiyor.

Dijital ortamda yapılan olan 5. LGBTİ+ Gençlik Festivali; bilgisayar, telefon, tablet ekranından takip edilebiliyor.

Peki, Festival’de bugün hangi etkinlikler var?

Festivalde bugün saat 17:00’da “LGBTİ+ Öğrenciler” başlığında Efsun Sertoğlu ve “Kendimi Bildim Bileli” başlığında Yasemin Zeynep Başaran ile söyleşi gerçekleşecek.

Dernek etkinliği şöyle duyurdu:

“Söyleşide ilk olarak LİSTAG'ın hazırladığı, LGBTİ+'ların çocukluk ve gençlik hikayelerini konu alan ‘Kendimi Bildim Bileli’ kitabını, kitabın editörü Yasemin Zeynep Başaran ile konuşacağız. Her biri samimi, hakiki ve özgün olan hikayelerin önemli sorulara verdiği cevaplardan birini paylaşarak sizleri etkinliğe davet etmek istiyoruz: ‘Ne zamandan beri böylesin? Ne zamandan beri böyle hissediyorsun? İşte verdiğim yanıt, aslında hepimizin yanıtı bu: Kendimi Bildim Bileli!’

“Söyleşinin ikinci bölümünde ise cinsellik eğitmeni ve danışmanı Efsun Sertoğlu ile LGBTİ+ öğrencilerin aile ve okul ortamlarında maruz bırakıldıkları ayrımcılık ve şiddeti, yaşamak zorunda bırakıldıkları hak ihlalleri ve zorbalıkların LGBTİ+ öğrenciler üzerindeki etkilerini ve bunlarla mücadele yollarını konuşacağız.”

Etkinliğe katılmak için buradan başvuru yapabilirsiniz.


Etiketler: kültür sanat, yaşam
İstihdam