27/06/2014 | Yazar: Ahmet Kaya

İstanbul LGBTİ Onur Haftası’nın bir parçası olarak düzenlenen Ayı Onur Haftası’nın altıncısı bugün ‘Kadın Ayılar Atölyesi’ ile başlıyor

İstanbul LGBTİ Onur Haftası’nın bir parçası olarak düzenlenen Ayı Onur Haftası’nın altıncısı bugün “Kadın Ayılar Atölyesi” ile başlıyor


Şöyleydi, böyleydi, tartışmalardı, koşuşturmalardı, hazırlıklardı derken  22. İstanbul LGBTİ Onur Haftası başladı. Gergin geçeceği düşünülen Hormonlu Domates Ödül Töreninin sorunlu "Genel Ahlaksız" kategorisindeki yanlış BDP ödülüne bile bir "orta yol" bulunarak sorunsuz geçiştirilebildik. Galiba biz ayılar ve ayı hareketi trans hareketi gibi ayrıcalıklıyız. Herkes bir Onur Haftası kutlar, yaşarken ayılar da translar gibi bir hafta içinde iki “onur haftası” kutluyor. Bayram içinde bayram gibi valla!  
 
İstanbul LGBTİ Onur Haftası’nın bir parçası olarak düzenlenen, üç günlük bir programı olan İstanbul Ayı Onur Haftası’nın altıncısı 13.00’te Cezayir apartmanında yapılacak “Kadın Ayılar Atölyesi” ile bugün başlıyor. Evet, erkek ayılar vardı, biliyorduk! Kadın Ayılar ne ola ki demeyin. Hep beraber ilk kez kadın ayılarla temas edeceğiz. Kadın Ayılar açısından LGBTİ hareket içinde görünürlük yaratacak ilk etkinlik Ayı Onur Haftası açılışında bugün gerçekleşecek. Bu bakımdan Kadın Ayılar, Türkiye Ayı Hareketi ve LGBTİ Hareketi açısından da bir ilk yaşanmış olacak. 

İstanbul Ayıları’ndan hafta içinde hafta!

İstanbul AYI ONUR HAFTASI, İstanbul LGBTİ Onur Haftası resmi programı içinde yer alan, bir bakıma Onur Haftası’ndan bağımsız yapılan buna karşın bütün etkinlik ve geliri ile onur haftasını desteklemeyi, etkinlik çeşitliliğini, LGBTİ haftasına katılan kitlenin çeşitlilik ve görünürlüğünü arttırmayı amaçlayan ayılara, ayıseverlere özel etkinlikler bütünü. Halen  İstanbul Ayıları Grubu tarafından çağrıcılığı ve organizasyonu yürütülüyor. Kar amacı gütmeyen, etkinliklerin tamamına giriş ve katılım ücretsiz. (Hamam etkinliği hariç. Eh! artık müsaade edelim de hamama giren terlesin).

Ayı Onur Haftası’ndaki bar partileri ile Hamam Partisinden elde edilen gelir LGBTİ Onur Haftası ile dayanışma için LGBTİ Onur Haftası hazırlık Komisyonuna aktarılıyor.

6. İSTANBUL AYI ONUR HAFTASI PROGRAMI

27 HAZİRAN 2014, CUMA
13.00 - 17.00 - AYI KADINLAR ATÖLYESİ
Yer: Cezayir Apartmanı
Adres: Cezayir Apartmanı, Galatasaray Lisesi Arkası, Beyoğlu
Giriş: Ücretsiz

14.00 / 18.00 - HAMAM PARTİSİ
Yer: Firuzağa Hamamı
Adres: Çukurcuma Caddesi, No: 2 Beyoğlu - İstanbul
Giriş: 30 TL

21.00 - AYI ONUR HAFTASI AÇILIŞ PARTİSİ
Yer: Mono Bar
Adres: Kuloğlu Mah. Gazeteci Erol Dernek Sok. No: 15, Taksim, Beyoğlu, İstanbul
Giriş: Ücretsiz

28 HAZİRAN 2014, CUMARTESİ
17.30 / 20.30 -SÖYLEŞİ ( Homomaskülen kültürün ve Ayılığın  LGBTİ Hareket, Feminist Hareket, Medya ve Heteroseksüel toplumda algılanış biçimleri)
Yer: SPOD LGBTİ Derneği
Adres: Asmalı Mescit Mh. Kalavi Sk No: 10 /4 Beyoğlu - istanbul
Giriş: Ücretsiz

21.00 - AYI ONUR HAFTASI ANA PARTİSİ
Yer: Cheeky Club Istanbul
Adres: Taksim meydan, Tarlabaşı Bulvarı No: 32 Beyoğlu, İstanbul Giriş: Ücretsiz

29 HAZİRAN 2014, PAZAR
 
17.00 - ONUR YÜRÜYÜŞÜ (AYI KORTEJİ)
Yer: Taksim Meydanı - İstiklal Caddesi - Tünel Meydanı
Adres: Taksim Meydanı (Buluşma Noktası)

21.00 - AYI ONUR HAFTASI KOKTEYLİ
Yer: Mono Bar
Adres: Kuloğlu Mah. Gazeteci Erol Dernek Sok. No: 15, Taksim, Beyoğlu, İstanbul
Giriş: Ücretsiz (Kokteyl içkisi ücretsiz)
 
Detaylar, haberler ve güncellemeler için www.facebook.com/istanbulbearpride adresi ve www.istanbulbear.org adresini ziyaret edebilirsiniz.

İLETİŞİM:
www.istanbulbear.org
istanbulbearclub@gmail.com
Twitter - Facebook / Istanbulbears
+90 537 494 59 09
 
Fotoğraflar: Zeynep Akkuş / Kaos GL

Etiketler: yaşam
İstihdam